Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha tartok egy étrendet, tudok...

Ha tartok egy étrendet, tudok izmosodni úszástól valamennyit?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy golf meg teniszkonyokom van es az orvos azt mondta hogy baromi lassan gyogyul meg tul is van eroltetve szoval pihentetnem kell de uszni lehet mert az nem art neki. 3 honapja nem edzettem es latvanyosan leepult a karom. Ha heti 2szer elmegyek uszni 2-2km-t leúszok és mellette rendes étrendet tartok vagy esetleg fehérjét is iszok hozható egy szálkás, edzett jólkinéző forma? Valamint az baj ha csak mellúszásban usznek?

2016. dec. 5. 22:25
1 2
 11/14 anonim válasza:

Ebben az esetben helyesbítenék. Valamennyivel több mint 4 kg-al nőtt a tömegem, úgy hogy a testzsírszázalékom (ami a normálisnál valamivel alacsonyabb) számottevően nem változott, a súlyomat pedig étkezés, ivás előtt és edzés után mértem a nagyobb súlynál biztosan, a régebbire nem tudok visszaemlékezni, de az biztos, hogy nem éheztem akkor és nem voltam dehidratált.

De továbbra is fenntartom azt, hogy ennek a legalább 4 kg-nak számottevő része izom. Mivel:

A testzsírom csökkent, így biztos kevesebb zsír van a súlygyarapodásban mint egyébként a testemben %-osan volt.

Egy felfázásos megbetegedés miatt (amikor a súlyomat mértem), kisebb volt valamivel a tömegem. (reggel 6-tól számítva kevesebb mint fél l folyadékot vittem be, eközben valamivel többet vesztettem, ahogy meg tudom becsülni). Ez persze nem cáfolja azt állításodat, hogy az izmok hidratáltsága miatt nőtt volna a tömegem, csupán árnyalja a képet.

De feltenném a kérdést, hogyha az izomzat tömege tartósan megnő, akkor minek lehetne nevezni, ha nem izomtömeg növekedésnek? Azt senki nem vonja kétségbe, hogy nem csak a fehérje tömege növekszik az izomban, de az izomzatban található víz, glikogén, mioglobin, kreatin-P (csak hogy a legfontosabbakat soroljam), ugyanúgy részei az izomzatnak mint a fehérjeszálak.

Az izmaimat azelőtt is használtam más sportokban, viszonylag intenzíven, így nem lehetett túl nagy mértékű a tárolt glikogén mennyiségének növekedése. (de lényegében egy izom erősségét ezzel is lehet jellemezni, mivel jelentős hatással van annak működésére, akkor miért ne lehetne annak tömegébe számítani?)

Az emberi vér mennyisége pedig valóban növekszik, ez kétségtelen, de ennek a mértéke elhanyagolható a többi tényező tömegéhez képest.

Nem normális edzésnek pedig azt tartom, ha valaki ész nélkül tömegnövelőzik (a megterheléshez képest irreális mennyiségű kiegészítővel) és szándékosan ódzkodik bármifajta anaerob/kardio típusú mozgástól. Ha 5 éves tapasztalatod van gondolom nem kell bemutatnom ezt a fajtát, ha nem ismered akkor pedig irigylem a helyet ahol élsz :/

2016. dec. 12. 22:27
 12/14 anonim válasza:
(Megjegyzés: Igen, tudom, hogy a máj is tárol glikogént, de ennek ne menjünk bele a változásába, mert valószínűleg lényegesen kisebb mértékű ennek a mennyiségének a növekedése, mint az izmokban tárolté és erről megbízható adatot találni nehéz)
2016. dec. 12. 22:32
 13/14 anonim válasza:

Visszatérve a személyed elleni sértésekre.

Mivel nem ismerlek, így nem is szólhatok semmit a személyed ellen. Azok a kijelentések nem ellened szóltak (mert nem is szólhatnak), hanem az ellen a fogalom ellen, ami a fejemben létezik az olyan típusú emberekre akik a testépítésen kívül lenéznek minden más sportot izomnövelés szempontjából. (elismerem azzal tud az emberek nagy része a leggyorsabban fejlődni)

Nyilvánvalóan amit leírtam azt nem lehetett máshogy értelmezni, ezért elnézést kérek, hogy úgy tűnt mintha rólad alkottam volna véleményt.

2016. dec. 12. 22:47
 14/14 anonim válasza:

*testépítésen kívül minden mást lenéznek stb, fotelharcosok stb. (csak egy dolgot írtam le példának, lehet hogy közben másra gondoltam, már nem emlékszem)

/bocs az offért/

2016. dec. 12. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!