Ha tartok egy étrendet, tudok izmosodni úszástól valamennyit?
Én saját tapasztalatból mondom, hogyha heti ennyit úszol, akkor ugyan nem olyan látványosan mint a súlyzós edzéstől, de fogsz erősödni és ez pár hónap jelentősen meg fog látszani az izmaidon. (én 3 hónap alatt 4 kg izmot szedtem fel csak úszással)
Ezt én főleg gyorsúszással értem el, de a mellúszással is hasonló lehet az eredmény. Arra figyelj, hogy szabályosan ússz és semmi gond nem lesz
Te biztos jobban tudod nálam. Mond már meg kérlek a PIN kódomat is elfelejtettem...
Csak azok irigykednek akik lusták.
Vagyis azt mondod, hogy nem tudok egy mérlegről két számot leolvasni? Mindenki magából indul ki, de azért ez már egy kicsit durva...
Mellesleg egy kezdőnek súlyzós edzéssel jóval többet is lehet izmosodni ennél.
Ha nem értesz hozzá, nem kötelező hozzászólni.
A testzsírszázalékom minimális mértékben még csökkent is azóta. (képzeld lehet mérni objektív módon) Lehet, hogy egyes "gyúrósoknál" fele-fele arányban megy mindkettő, de ettől még nem kell általánosítani azokra akik normálisan edzenek.
Viszont kíváncsi lennék arra, hogy te milyen tapasztalatból beszélsz ilyen magabiztosan, hogy még két szám különbségét is kétségbe mered vonni...
Na az első reakciód, amibe nem tettél sértést a személyemre, köszönöm.
5 éve edzek, kisebb nagyobb kihagyásokkal, ezt gondolom vehetjük tapasztalatnak.
Viszont ezt nem értem: " Lehet, hogy egyes "gyúrósoknál" fele-fele arányban megy mindkettő, de ettől még nem kell általánosítani azokra akik normálisan edzenek. "
Itt nem arról van szó, hogy kinél milyen arányban megy, hanem az a gond hogy naturalban 4 kg izmot súlyzós edzéssel, 3 hónap alatt , nem tudsz magadra felpakolni, a kezdeti gyors súlygyarapodásnak más okai is vannak , idéznék is:
"az, hogy egy kezdő testsúlya megugrik az számos biológiai folyamat eredménye A kezdő testépítő súlya nem a gyorsabb izomgyarapodás miatt nő, hanem az addig nem használt izmok glikogénraktárak töltődnek fel, a szövetek közé a terhelés miatt több vér tódul, a sejtek megtelnek vízzel etc...de attól még nem lesz több izmod, csak teltebbek(=nehezebbek) lesznek"
Ugyebár ez súlyzós edzésre vonatkozik, nem úszásra, ami ugye megint csak más tál tészta.. a "normálisan edzenek" alatt pedig mit értesz? Milyen az amikor valaki normálisan edz? és milyen az amikor valaki nem? kifejtenéd ha megkérlek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!