Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Edzésprogram, mit mivel?

Edzésprogram, mit mivel?

Figyelt kérdés
Egy ideje járok kondizni, de volt egy kisebb kihagyásom műtét miatt. Eddig nem vettem annyira komolyan amennyire kellett volna, voltak kisebb nagyobb kihagyásaim, tisztában vagyok a gyakorlatok végrehajtásával azzal nincsen gond. Heti 4 alkalommal tudnék lejárni kondiba, és az lenne a kérdésem hogy szerintetek mi lenne a legjobb beosztás, szóval hogy a 4 nap alatt ha minden izomcsoportot 1x edzek mit mivel kéne s melyik nap? Előre is köszönöm a válaszokat.
2016. nov. 20. 21:04
 1/4 Kenzo Tenma ***** válasza:
Talán heti 3 teljes test lenne a legjobb, mondjuk ICF 5x5.
2016. nov. 20. 21:22
 2/4 anonim ***** válasza:

Tapasztald ki neked mi a legjobb. itt úgyis csak ellentétes válaszokat fogsz kapni...

de pl én így csinálom, mindig a gyenge lemaradt izommal kezdem és haladok az erősebb felé:

hétfő

váll, tricepsz, mell, has

szerda

láb, has, teljes test nyújtás

péntek

csuklya, bicepsz, hát, vádli, has

+

szombat vagy vasárnap mindentől külön felhúzás.

2016. nov. 20. 22:30
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen, gondoltam hogy megosztó válaszok lesznek, de azért ezek alapján könnyebb lesz, köszönöm a válaszokat
2016. nov. 20. 23:32
 4/4 mannnocska ***** válasza:

Én a teljes test híve vagyok szintén, de az aba-bab se egy rossz módszer.

Az edzésterv igazából majdnem mindegy, ilyenkor inkább a fokozatosság ami lényeges, és nehéz. Tudom hogy ilyenkor bumm bele a közepibe #hárdkór #beastmode, de jobb, ha az ember fokozatosan emeli a terhelést. És itt nem csak a súlyokról, hanem az elvégzett munkáról beszélek. Az izomcsoportonkénti gyakorlatok számát, és a gyakorlatokon belüli sorozatok számára gondolok.

De ezt sztem érzésre is kell, első 1-2 héten csak mozogsz egy jót, felveszed a ritmust, utána emelsz hétről hétre ahogy bírod a dolgokat.

Az, meg hogy mit mivel egyéni preferáció. Edzettél már, tudod mit hogy szeretsz.

2016. nov. 21. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!