Izmos vagyok, két éve edzek, mégis szinte bárki le tud nyomni szkanderban. Olyan is, aki soha sem edzett. Miért?
Figyelt kérdés
2016. nov. 13. 01:53
1/16 anonim válasza:
A szkander összetett gyakorlat. Külön-külön az izmok ereje nem fogja pótolni az izmok megfelelő koordinációjának hiányát. ( Nem arról van szó, hogy hogyan tartsd a kezedet, hanem mikor melyik izmod hogyan vegyen részt a mozdulatsorban, melyikből mennyir erőt kell kifejtsél és milyen gyorsan, ne fáradjál el, tudjál alkalmazkodni a más méretű karokhoz ). Az izmokban funkcionálisan három féle izomrost létezik. A szkander másképp használja ezeket, mint egy súlyemelés. Nem veled van a baj, megnyugodhatsz. Egy testépítő szkanderezőnek előnyére lehet a nagyobb izomzat akkor akkor, ha már jártas a szkanderezésben.
2/16 anonim válasza:
Két év edzéstől nem hiszem, hogy izmos lennél, bár igaz ez nagyon relatív. Azért, mert ami elsődleges a szkanderban azt az izmot az edzésnél egyik gyakorlattal sem edzed meg, így az ugyanúgy gyenge marad. Mellesleg ez technika is.
3/16 anonim válasza:
Felfújt, vizes, funkció nélküli izomnak ez a hátránya.
4/16 anonim válasza:
Lényegtelen hogy milyen izmos vagy, a lényeg milyen erősek az inak a testedben.
Valakinek nagyon erőteljes inak vannak a kezén és mégis az izmai nagyon kicsik.Ezek az emberek tiszta erőnövekedésre edzenek.(egy két faszi egy mozdulattal letépné a karodat.)
A szkander leginkább a húzóinakra koncentrálódik.(épp ezért tudnak lenyomni téged még az is aki életében "nem edzet" semmit.)Az izmok általában nagyon kevés szerepet játszanak a mozgásban.
5/16 A kérdező kommentje:
De felhúzok 200 kilót.Akkor miért lennének gyengék az inaim?
2016. nov. 13. 12:04
6/16 anonim válasza:
rakj fel képet. a 200 kg egyáltalán nem sok felhúzásnál, teljesen átlagos.
7/16 A kérdező kommentje:
Miért te jó vagy szkanderban?
2016. nov. 13. 17:08
8/16 anonim válasza:
fogalmam sincs sose próbáltam, nem is fogom.
9/16 anonim válasza:
(nyilván annó suliba mi is hülyéskedtünk, de mióta edzek nem próbáltam)
10/16 A kérdező kommentje:
De hogyhogy nem sok?A teremben ém vagyok a lerősebb a felhúzásban
2016. nov. 13. 17:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!