Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Csökkentsem a sorozatok számát?

Csökkentsem a sorozatok számát?

Figyelt kérdés
Periodizációs edzéstervet csinálok.3x5 ismétlésekkel eljutottam fekvenyomásban x súlyig,úgy hogy minden edzésen emeltem a súlyt.Most eljutottam egy súlyig,amibe belenyomok 5-öt,de a 3x5 már nem megy.De megpróbálnám növelni még a súlyt,de akkor csak 1x5 ismétlést csinálnék.Meg mellette 1-2 levezetősorozatot 8-10-es ismétléssel.Esetleg tolódzkodást

2016. nov. 12. 12:45
 1/2 anonim ***** válasza:
Ne csökkentsd a sorozatszámot inkább emeled mert a 3x5 az nagyon karcsú. Ha az a cél hogy minél nagyobb súlyokat mozgass meg akkor utána kéne olvasni annak hogy hogyan épül fel egy erőemelő edzés. A szériázást el kell felejteni mert semmi értelme sincs se az erőemelésben se a testépítésben. Nagyobb ismétlésszámmal kéne kezdeni az edzést pl 10 majd lemenni egészen 1 ismétlésig úgy hogy közbe folyamatosan emeled a súlyt miközbe csökkented az ismétlésszámot.
2016. nov. 13. 10:28
 2/2 A kérdező kommentje:
Amióta ezt a tervet csinálom,remgeteget fejlődtem.3 hónap alatt kb annyit fejlődtem vele,mint eddig fél év alatt.Vagy meg többet.A felhúzás 5RM-em 155 volt,most 170 és a héten próbálok meg a 172.5-öt.A fekvenyomás volt a gyengepontom,fél évente alig bírtam megemelni a súlyt 5-10 kilóval,most végre szeptember óta 10 kilót bírtam enelni az 5RM-emen.A guggolásban is fejlődtem.Szóval nagyon jó ez az edzésterv.Nekem legalábbis bevált.
2016. nov. 14. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!