Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 13 évesen, soványnak és...

Premmis kérdése:

13 évesen, soványnak és gyengének érzem magam az osztálytársaimhoz képest?

Figyelt kérdés
Szóval, 13 éves vagyok és eléggé soványnak és gyengusznak érzem magam. 172,5 cm-vagyok és 57 kg. Úgy érzem hogy combomon és a hasamon van felesleg.. Lehet nem kellene ezzel foglalkoznom de szeretnék ténylegesen erősebb lenni.. 20-25 fekvőt meg ilyeneket meg tudok csinálni. Nyáron húzódzkodtam.. De anyukám azt mondta hogy nem nagyon kellene ilyet csinálnom mert olvasta egy lapon hogy ha korán elkezdek úgymond "edzeni" akkor megáll a fejlődésem. Esetleg ha kérhetnék egy kisebb étrendet és edzéstervet segítenétek összedobni nekem? :) (hozzáteszem természetes úton szeretnék megizmodosni, megerősödni, semmi olyanról szó nem lehet hogy fehérjepor stb. És nem is a látszatra megyek. )
2016. okt. 27. 21:24
 1/8 anonim ***** válasza:
A fehérjepor egy normális készítmény, de anélkül is belehet juttatni a megfelelő mennyiségű fehérjét, nincs azzal baj. Nézelődj a body builder oldalon, van 60kg-soknak tömegnövelő étrend, azt kezd el követni, mellette pedig ha nincs lehetőséged terembe járni kezdj el otthon edzeni, húzodzkodás, guggolás, fekvőtámasz, lábemelés, tolódzkodás - ha megy, kézenállásos fekvő, híd stb. Van egy jó ide tartozó könyv - fegyencedzés 1,2 - de nem kell mindent megfogadni belőle, csak egy jó alapirányt ad, pld. szerintem az elején túl kevés edzést ír, meg az ismétlésszámok se mérvadóak stb. Egy kicsit variáld magadnak is, meg kérdés mire van lehetőséged, esetleg érdemes egy-két súlyzós edzést is végezni, ha tudsz. A fejlődésben egyékbént nem fogsz megállni, legfeljebb a túlzott súlyzós edzésektől, de ha ésszel edzzel a súlyokkal, akkor ott se lehet probléma úgy gondolom, de a saját testsúlyos edzés teljesen jó.
2016. okt. 27. 21:32
 2/8 anonim ***** válasza:

képzelem mekkora vasgyúrók lehetnek egyébként az osztálytársaid 13 évesen... kitűnik kinek van sokéves edzésmúltja

ja nem

rendszeres sport, rendszeres étkezéssel, ennyi a titok

a fehérjeport egyébként sem nekünk találták ki, hanem olyan részeinek a földnek, ahol nem kerül annyiba a fajlagos fehérjetartalma, mint egy kiló csirkemellnek

egyetek csirkét!

2016. okt. 27. 21:59
 3/8 A kérdező kommentje:

Első, köszi szépen válaszodat, megnézem.. :)

Második, nem vasgyúrók, csak erősebbek nálam, és így ők úgy érzik hogy ők a királyok. :D És ez irritál engem, és mindig cukkolnak hogy milyen gyenge vagyok. :D

2016. okt. 27. 22:08
 4/8 anonim ***** válasza:
amúgy nem állsz meg a fejlődésben az edzéstől, most anyukád gondoljon bele hogy a tornászok azok milyen fiatalon kezdik, azt makk egészségesek mind, és hosszúéletűek
2016. okt. 27. 22:11
 5/8 anonim ***** válasza:

Nyugodtan eddz, nem lesz semmi bajod tőle, sőt!

A kis fejedben viszont nagy zavar van. El kell árulnom egy titkot, a fehérjepor még mindig nem ördögtől való dolog.

2016. okt. 28. 05:33
 6/8 anonim ***** válasza:

Egyedül az anabolikus szteroidok állíthatnak meg a növésben.

A fehérje por egy teljesen természetes dolog... a sajt gyártás mellékterméke...

Egészségügyileg pont olyan, mintha ennél 1 tojást...

Bocsánat, hogy ezt mondom, de anyukád ostoba...

Nesquick kakaót ami tele van mérgekkel ízfokozókkal, szinezékkel, állag javítókkal azt gondolom nyomathatnád kétpofára...

Írd be google- be: fegyencedzés pdf, töltsd le olvasd el aztán csináld. Csak kérlek a súlyzós edzést leszóló részeit ne vedd komolyan mert az hülyeség.

2016. okt. 28. 07:10
 7/8 A kérdező kommentje:
Rendben, csak én is olvasgattam és olyanokat írtak az ételkiegészítőkről és a többi ilyenről hogy kegyetlenül egészségtelenek. De gondolom akkor ezek ilyen kamuhírek. Kakaót meg életemben jó ha 4-5x ihattam.. :P Tejet meg vizet iszok. :D
2016. okt. 28. 13:43
 8/8 anonim ***** válasza:

elárulom, hogy a tápkieg fehérjénél kevés tisztább étel van...

és a leggázabb, hogy a dobozos sör - zsíros deszka - felvágott magyar társadalom magyarázza, hogy milyen egészségtelen a gyúrós kajálás

lol

2016. okt. 28. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!