Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Nem tudom. M hogyan kellene...

Nem tudom. M hogyan kellene étkeznem segítene valaki esetleg?

Figyelt kérdés
2016. okt. 23. 18:24
 1/9 anonim ***** válasza:
naszóval, kajánál annyi a lényeg, hogy a testsúlyodnak a 1.8 szorosát vidd be, grammba, ami azt jelenti, hogy ha pl 75 kiló vagy akkor 75 x 1.8 = 135 gramm. sokkal többnek nincs értelme, mert nem tudja felhasználni a szervezet, kevesebb nem ajánlott, mert nem fejlődsz. na most a szénhidrát és zsir bevitel meg anyagcsere függő, valakinek elég 2000 kalóriányi ahoz hogy fejlődjön, valakinek meg 4000 kalóriányi kaja kell, ez mindenkinek más, nincs olyan ami mindenkinek jó... az átlag a 3000 kalória szokott lenni, ezt el kell kezdeni, csinálni edzés mellett hetekig, és ha nem fejédősz, megemelni 10%-al, és ezt addig, amig elég nem lesz. ha túl gyorsan hizol akkor meg 10% ot le kell vonni, hogy ne zsirosodj. ha kevsebbet eszel mint kell, akkor nem fejlődsz, ha sokkal többet, akkor meg fejlődsz de be is zsirosodsz, ami megint nem jó
2016. okt. 23. 18:28
 2/9 anonim ***** válasza:
kajához még annyi hogy mindegy miből viszed be, nem csak csirke a jó 😀 bármi, zab, rizs, tészta, mogyoró, bab, lencse, marha, csirke, tojás, mandula dió gyümölcsök zöldségek, minden mehet, még gyorskaja is néha, csak nem szabad tulzásba vinni
2016. okt. 23. 18:30
 3/9 A kérdező kommentje:

Az az igazság, hogy elkezdtem fogyókúrázni még augusztusban. Aztán ez átment életmódváltásba, sokat olvastam a témában, de megakadtam.

Jelenleg 165cm és 82kg vagyok, 95ről indultam. Tudom, hogy nem sok fogyás ez augusztus elejétől ekkora túlsúlyból, de ennyi ment, de elakadtam. Nah jó őszinte leszek, baromi éhes vagyok már, szédülök az éhségtől.

A napom úgy néz ki, hogy reggel 6kor reggelizem, 3 db kenyér(ilyen aldis, olyan mint az abonett) ilyen:

[link] van, hogy szezámmagost veszem, van, hogy rozsost. Ez mellé eszem sonkát, light sajtot(szintén aldis) uborka, heti 2szer nem sonkát eszem, hanem 2 db főtt tojást, általában szerdán és pénteken, mert ilyenkor hosszú napom van, több a munka.

10 óra felé eszem egy db almát vagy narancsot vagy 3 db mandarint

fél 12-12kor ebédelek: leves(máj gombóc, ragu leves, zöldségkrém levesek, gulyás/bab gulyás csipetke nélkül stb stb, de nem ilyen cukros gyümölcs levesek, de átlagos ételek

másodiknak csirkemell pörkölt+rizs, rakott karfiol/brokkoli/káposzta, paradicsomos húsgombóc krumpli nélkül, pörkölt szerűségek zöldséges rizzsel, saláta hússal/hallal/tojással, főzelék-pl spenót, zöldborsó tükör tojással stb stb, egy normális adag(menza)

fél 6 egy fehérje shake

Itt jövök haza, tornázom(guggolás, kitörés, felülés, van 2db egykezes 5 és 10kg-s súlyzóm, ezekkel szoktam csinálni a gyakorlatokat, szobabicikli 1 óra.

Fizikai munkát végzem, konkrétan fél órát ülök egész nap(ebédszünet) utána tényleg egész nap futkosom(vendéglátás).

2 liter vizet, l-carnitis vizet, zöld teát iszom, természetesen cukor nélkül, citrom levével.

Ha nagyon nagyon éhes vagyok még tornázás után, ami 20 óra, akkor szoktam enni pár kanál túrót-kb 100-120gramm, vagy egy kefirt, vagy 1 db tojást, pár szelet sonkát uborkával.

Tudom, hogy nem kéne, de annyira éhes vagyok, hogy csak éjfél-1 körül tudok elaludni mert szinte marja az éhség a gyomrom. Próbáltam, hogy többször mosok egymás után fogat, rágó, de nem jött be, mert az éhséget érzem.

Igazából ez szerintem elég kajának kellene, hogy legyen, mert így fogyok, de nem tudom, hogy miért de nagyon éhes vagyok.

2016. okt. 23. 18:35
 4/9 A kérdező kommentje:
köszönöm első a hozzászólásod! Igen-igen, mogyorót vagy mandulát szoktam enni 20 szemet heti egyszer tízóraira az alma mellé.
2016. okt. 23. 18:38
 5/9 anonim ***** válasza:
leirtam mindent... napi 3 étkezés bőven elég, átlagos kajabevitel számit, és ehetsz bármit.
2016. okt. 23. 18:46
 6/9 anonim ***** válasza:
mih :D hát én minimum 100 grammra gondoltam...
2016. okt. 23. 18:47
 7/9 anonim ***** válasza:
és mi az hogy "tudom hogy nem kéne?" teljesen lényegtelen az időzités :D én esténként 2000 kalóriát megeszek
2016. okt. 23. 18:48
 8/9 A kérdező kommentje:
Azt olvastam, hogy vacsorára már nem kellene sokat és csak fehérje+zöldség.
2016. okt. 23. 19:34
 9/9 anonim ***** válasza:
Diétában elég sokat lehet enni,én nem éhezem. Lefekvés előtt fehérje+zöldséggel is jól lehet lakni de ha eszel szénhidrátot úgy is müködik a diéta. Kcal számolj fehérjét egyél hogy ne izomból fogyj. De nem kell sokat fogyni havi 4-6 kilónál több nem éppen egészséges fogyás.
2016. okt. 23. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!