Ez jó edzésterv lenne?
16 éves lány vagyok, 160 centi és 51 kg. Nem a fogyás a célom (csak egy kicsit kéne), hanem az alakformálás és hogy ne legyek "löttyet". Elsősorban fenékre, hasra és talán még combra szeretnék hangsúlyt fektetni, de az egész testre akarok edzeni, csak ez az, hogy fogalmam sincs hogy kezjek hozzá, miből mennyit, hányszor. Otthon szeretnék edzeni, letöltöttem pár edzéses appokat, nem tudom, hogy ezek a gyakorlatok jók, vagy sem.
Egy héten 3-2 napot akarok edzeni, ezt gondoltam ki:
-hétfőn: fenékre és combra edzenék
-szerda: has és hát
-péntek: fenék, comb
És ezeken kívül elszórtan megmozgatnám minden izmomat a héten.
Fehérje: hát sajnos ezt nem tudom befolyásolni, de igyekszem valahogy összehozni.
Mennyit kéne ezekből csinálnom és mit ne csináljak, ami balesetveszélyes (pl izomszakadás)?
hogy edzed külön a feneked meg a combod?
bicepsz? tricepsz? váll? trapéz? gerincmerevitő? mell?
nem tudod befolyásolni hogy mennyit eszel???
ez am nem edzésterv
"hogy edzed külön a feneked meg a combod?"
Nyilván semmit nem lehet külön edzeni. Itt azokra gondoltam amik fenék és comb gyakorlatok, érti?
"bicepsz? tricepsz? váll? trapéz? gerincmerevitő? mell?"
Igen, épp ebben kértem segítséget...
"nem tudod befolyásolni hogy mennyit eszel???"
A FEHÉRJÉT nem tudom befolyásolni, nem a kajámat, nem tudok zsömle vagy húsleves helyett halat enni, vagy csirkemellet, mert nem saját magamat tartom el, nem én főzök.
miért, a zsömlébe meg a húslevesbe nincs fehérje?
fehérje = tápanyag = kaja
a comb és fenék azért hülyeség, mert ez nem igy müködik, hanem úgy, hogy combfeszitő, combhajlitó és harizom, és mindegyik terhelődik, nem kell koncentráltan edzeni egyiket se. felhúzás + guggolás és kész a lábad meg a popsid. persze vádlizni kell, mert az más izomcsoport más funkcióval.
mell: fekvenyomás
váll: vállból nyomás, oldalemelés
bicepsz: bicepsz curl
tricepsz: letolás felső csigáról
trapéz: vállvonogatás
gerincemrevitő: felhúzás
láb: lábtoló / guggolás / hack
vádli: álló vádli
hát: evezés / pados evezés
a "/" azt jelenti hogy 'vagy'
a "," azt jelenti hogy 'és'
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!