Milyen jó zsírforrások vannak amit lehet húsos vagy tojásos ételekhez enni?
Olajos magvak, kókuszzsír, zsírosabb ételek. Pl. főtt tojás helyett rántotta, tojásböjtben (nem a nőimagazinos, hanem a ketogén fajta) egyesek egészen sokban készítik, mondjuk az már lehet, hogy durva :).
Egy csomó étel elbír egy kis kocka vajat... Sült zöldség... Étrend kérdése, kinek mi fér bele.
A tejföl, tejszín, sajt is elég zsíros. Hús is van zsírosabb, amit még fokozni lehet az elkészítéssel, bár van, aki nincs oda a telített zsírokért.
A kapszula nem jó, mert az picike mennyiség.
Lenmagolaj és kókuszzsír, előbbi az omega-3 tartalma, utóbbi pedig MCT miatt. Az olívaolaj egyszerűen csak egészségesebb, mintha mondjuk napforgót szopogatnál, konkrét haszna nincsen, ráadásul mivel 90-95%-ban úgyis hamisítottat árulnak, nem is azt kapod, amit szeretnél, az igazán minőségit emberi áron amúgy se lehet beszerezni. És még csak nem is finom, mert túl erősen fűszeres. Már ami jó/jobb. A tökmagolaj, mogyoró stb. pedig bár nem rosszak, az étrended valószínűleg amúgy is omega-6-ban dús, azok pedig tovább tolják abba az irányba.
Szóval mindenekelőtt döntsd el, hogy mi a célod: finom legyen vagy legyen valami haszna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!