Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ti beírjátok az ételekhez a...

Ti beírjátok az ételekhez a fűszereket is?

Figyelt kérdés
Néztem, pl a vegetában elég sok kcal van. Én nem írom bele, mert ha beírnám sem lépném át a keretet. Ti hogy csináljátok?
2015. nov. 16. 13:44
 1/6 anonim ***** válasza:

Dehogy írom, most már úgyis unom a számolást (a fogyásom zöménél úgysem számoltam) s egy csomó mindent eleve becsülök (nagyon jól becsülök, tudom, hogy azt mondják, hogy ilyen nincs, de nekem bőven jó, sokszor jobb vagyok, mint a mérleg, ami problémázik pici mennyiségeknél).

Ha már számolok, igyekszem jól, minden komoly dolgot lemérek (zöldséglevesnél ez 19 mérés, míg elfogy), de a nüansznyiak, amik még 10-szeres szorzóval is kis semmik nekem, azokat nem számolom.

A fűszerek kalóriatartalma szánalmas, simán elhanyagolható. A kávét s az eritritet sem számolom, a gyümölcsteát sem (úgysincs rá adat, hogy a mazsolából mennyi cukor kerül bele, de az összmazsola se sok, márpedig azokat meg se eszem, s édesek ázás után is).

A kakaó azért már komoly, zsíros cucc, azt igen (tippelve, többet írva, mint ami a valóság lehet).

A fűszereknél nagyságrendekkel többet tévedek azzal, hogy mennyire érett a sütőtök (nem tudhatom) vagy hogy a galuskatészta egy része benne marad az edényben és elmossuk, vagy akár hogy az általam evett levesbe most pont több krumpli s kevesebb karfiol került. Semmi értelme pontosan mérni 2 kcalt, ha +-50 kcal pontosan sem tudom kiszámolni a napom, az ételek jellegéből következően.

Ha pedig valaki nem saját ételt eszik, akkor még nagyobb a tévedés (pl. a nagyi tányéronként +1 dkg zsírt s egy csomó tejszínt használ a kalóriabázisbeli adathoz képest... vagy épp fordítva. láttam ott már olyan zsíros ételeket, hogy én is elhűltem, pedig nálam zsírosabban enni nem könnyű), ilyenkor nem lehet számolni.

2015. nov. 16. 14:04
 2/6 anonim ***** válasza:
A vegetaban 'sok' kaloria van? Igen, 100g vegetaban akar 260 is. Azon gondolkozz mar el, hogy mikor es mibe teszel bele 10 deka vegetat...
2015. nov. 16. 15:36
 3/6 A kérdező kommentje:

Első, köszönöm szépen.

Második, hol írtam hogy annyit teszek bele? Ne kötekedj...

2015. nov. 16. 16:34
 4/6 anonim ***** válasza:
25%
Igen, számolom. Nekem 5g is számít, és pl. borsban 100g-onként van 64, jó, ha tudom, hogy abba az ételbe, amit készítek, belefér-e 10g, vagy elégedjek meg csak 5-tel, ha akarok használni köményt is. Plusz számomra egyszerűbb, mert ha tudom az adagokat, akkor ugyanolyan jól tudom elkészíteni az ételeket, nem "érzéssel főzök", aztán csodálkozom a végén, hogy ez bizony most más lett.
2015. nov. 16. 17:31
 5/6 anonim ***** válasza:

#4: Az jó tud lenni, ha méred a fűszert, hogy hasonló legyen az étel, mint máskor... De ha sok bors kell az ételbe, akkor sokat kell belerakni, mi számít pár kilókalórián, inkább eszem kevesebb jó ételt, nem? De lehet, hogy nem jól értem.

Kérdező, a 2. arra utalt, hogy oly keveset használsz, hogy annak a kalóriatartalma elhanyagolható a többi ételed mellett.

Erről jut eszembe, hogy nekem van olyan, hogy a kalóriatartalom elhanyagolható, de a szénhidrát nem... Durva szénhidrátmegszorításnál megtörténhet az ilyesmi. Múltkor az ecetes uborkáról csevegtünk s volt, aki nem értette, mit számít, hogy mennyi cukor kerül át a léből az uborkába... Van, akinek igenis számít, még ha nincs is rá adatunk. Egyszer valaki a csírák szénhidráttartalma miatt aggódott, nekem az már majdnem elhanyagolható (nem az, de nem sok és nincs hozzá adatom), de én nem is tudok belőle sokat enni...

Amúgy az első voltam.

2015. nov. 16. 17:39
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem a kalórián van a hangsúly, hanem azon, hogy 35ch a toleranciám, én a fölött esek ki ketóból (4 hónapos tesztelés eredménye). Ha fűszerekkel lépem át, akkor azokkal, így aztán mérek.
2015. nov. 16. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!