Tudnátok írni heti három napra lebontott mell-váll/hát-kar/láb tömegnövelő edzéstervet?
Már vagy 4 hete járok konditerembe, de még csak amolyan "bevezető/felkészítő" edzést végzek (sokan nevezik p***legyezésnek, de szerintem kell az átmenet), hogy szokja a testem a mozgást és úgy gondolom ideje váltani, de elképzelésem sincs milyen gyakorlatokkal és hogyan kell tömeget növelni (a kaját azt értem), szóval ebben kellene segítség.
Lehetőleg ezekből válogatva, hogy egyértelmű legyen.: [link]
Illetve lenne még néhány nagyon fontos kérdésem:
*Honnan tudjam, hogy mennyi ismétlésszámot és sorozatot hajtsak végre, milyen logika mentén kell ezt meghatározni?
*Honnan tudjam, hogy mekkora súlyokat használjak (tárcsa ill, lapsúly)?
*Mi az a szuperszett és mi értelme?
*Hogyan melegítsek be?
De ami a legfontosabb: Kezdőként miért nem lehet kiváltani a kézi súlyzós edzéseket a gépekkel? A BB oldalon rengeteg kézi gyakorlat is van, de értelemszerűen azokat helyesen kell végrehajtani és egy kezdőnek ez nehezebb, mint beülni egy gépbe és csinálni. Egyáltalán miért vannak még egykezes kézi súlyzók a csili-vili gépek korában?
Kérlek benneteket, hogy minden kérdésre válaszoljatok, hogy átfogó képet kapjak! A sárga kapszulát már átolvastam, de abban nagyon sok infó van, amit nem tudtam összerakni rendesen. Úgyhogy kérlek benneteket, hogy írjátok le olyan konyhanyelven, mintha anyámnak akarnátok elmagyarázni. :D
Válaszokat előre is köszi. :)
Fekvenyomás vállbol nyomás oldalemelés
Evezés felhuzás curl letolás
Guggolás vádli
Semmi értelme a szuperszettnek, max hamarabb végzel, de kisebb lesz a terhelés, mert nem tudsz akkora súlyokkal dolgozni.
Akkora súly kell, amivel az adott gyakorlatból 5-8 ismétlés megy. Bemelegítés: sima gimnasztika, karkörzés, törzskörzés, stb, majd nyomsz kisebb súllyal egy-két sorozatot. Ennyi
Köszönöm az eddigi kommenteket, de tudnátok inkább PONTRÓL PONTRA válaszolni minden egyes kérdésemre?
#3: A válaszban kapásból elfelejtetted leírni, hogy egyáltalán mennyi sorozat kell egy gyakorlathoz, vagy egy izomcsoporthoz mennyi gyakorlatot kell végezni.
A gyakorlatok száma lehet 1 vagy akár 3 is, az össz sorozat a lényeg. Nagyobb izmokra én végzek 12-14 sorozatot, kisebbekre (tricepsz, bicepsz) 8-9.
De fa sza, hogy meg sem köszönöd a választ, hanem még te akarsz lecseszni, hogy mit felejtettem el. Ingyen válaszolunk, nem fizetsz érte, akkor mit követelőzöl???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!