Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tudnátok írni heti három...

Tudnátok írni heti három napra lebontott mell-váll/hát-kar/láb tömegnövelő edzéstervet?

Figyelt kérdés

Már vagy 4 hete járok konditerembe, de még csak amolyan "bevezető/felkészítő" edzést végzek (sokan nevezik p***legyezésnek, de szerintem kell az átmenet), hogy szokja a testem a mozgást és úgy gondolom ideje váltani, de elképzelésem sincs milyen gyakorlatokkal és hogyan kell tömeget növelni (a kaját azt értem), szóval ebben kellene segítség.

Lehetőleg ezekből válogatva, hogy egyértelmű legyen.: [link]

Illetve lenne még néhány nagyon fontos kérdésem:

*Honnan tudjam, hogy mennyi ismétlésszámot és sorozatot hajtsak végre, milyen logika mentén kell ezt meghatározni?

*Honnan tudjam, hogy mekkora súlyokat használjak (tárcsa ill, lapsúly)?

*Mi az a szuperszett és mi értelme?

*Hogyan melegítsek be?

De ami a legfontosabb: Kezdőként miért nem lehet kiváltani a kézi súlyzós edzéseket a gépekkel? A BB oldalon rengeteg kézi gyakorlat is van, de értelemszerűen azokat helyesen kell végrehajtani és egy kezdőnek ez nehezebb, mint beülni egy gépbe és csinálni. Egyáltalán miért vannak még egykezes kézi súlyzók a csili-vili gépek korában?

Kérlek benneteket, hogy minden kérdésre válaszoljatok, hogy átfogó képet kapjak! A sárga kapszulát már átolvastam, de abban nagyon sok infó van, amit nem tudtam összerakni rendesen. Úgyhogy kérlek benneteket, hogy írjátok le olyan konyhanyelven, mintha anyámnak akarnátok elmagyarázni. :D

Válaszokat előre is köszi. :)

2016. szept. 11. 16:07
 1/10 anonim ***** válasza:

Fekvenyomás vállbol nyomás oldalemelés

Evezés felhuzás curl letolás

Guggolás vádli

2016. szept. 11. 16:16
 2/10 anonim ***** válasza:
A gépek sérült vagy idős vagy fogyatékos embereknek vannak kitalálva, ne keljen elmagyazni miért
2016. szept. 11. 16:17
 3/10 Cortez70 ***** válasza:

Semmi értelme a szuperszettnek, max hamarabb végzel, de kisebb lesz a terhelés, mert nem tudsz akkora súlyokkal dolgozni.

Akkora súly kell, amivel az adott gyakorlatból 5-8 ismétlés megy. Bemelegítés: sima gimnasztika, karkörzés, törzskörzés, stb, majd nyomsz kisebb súllyal egy-két sorozatot. Ennyi

2016. szept. 11. 16:44
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi kommenteket, de tudnátok inkább PONTRÓL PONTRA válaszolni minden egyes kérdésemre?

#3: A válaszban kapásból elfelejtetted leírni, hogy egyáltalán mennyi sorozat kell egy gyakorlathoz, vagy egy izomcsoporthoz mennyi gyakorlatot kell végezni.

2016. szept. 11. 16:57
 5/10 Cortez70 ***** válasza:

A gyakorlatok száma lehet 1 vagy akár 3 is, az össz sorozat a lényeg. Nagyobb izmokra én végzek 12-14 sorozatot, kisebbekre (tricepsz, bicepsz) 8-9.

De fa sza, hogy meg sem köszönöd a választ, hanem még te akarsz lecseszni, hogy mit felejtettem el. Ingyen válaszolunk, nem fizetsz érte, akkor mit követelőzöl???

2016. szept. 11. 17:01
 6/10 A kérdező kommentje:
Nyugi. :D Először is két helyen megköszöntem, másodszor pedig senkit nem akartam lecseszni és követelőzni, csak reméltem, hogy lesz legalább egy olyan elhivatott ember, aki érez annyi késztetést, hogy egy magamfajta zöldfülűre szán 2-3 percet ezen néhány szerény sor 1-2 mondatban történő megválaszolására, ami nem egy nagy erőfeszítés. Ha másért nem, de legalább azért, hogy legalább elmondhassa magáról, hogy röpke pár soros írásban egy újabb embert sikerült - ha online is, de - az egészséges életmód útjára terelni. Tudtommal a sport népszerűsítése és az apró tanácsok minden profi testépítő hitvallása közé tartozik.
2016. szept. 11. 17:21
 7/10 A kérdező kommentje:
De az is lehet, hogy egyszerűen többet képzelek erről a topikról, mint kellene.
2016. szept. 11. 17:22
 8/10 Cortez70 ***** válasza:
Leírtuk a lényeget. Amúgy meg 5 éve írok ide, rengeteg embernek segítettem, más ennek egyhuszadát sem segíti egesz életében. Szóval nehogy már én legyek a szaralak.
2016. szept. 11. 17:24
 9/10 anonim ***** válasza:
leirtam mindent amit tudnod kell, mit akarsz még?
2016. szept. 11. 17:30
 10/10 Cortez70 ***** válasza:
Csak egy idióta értetlen, beképzelt kisköcsög, aki azt hiszi, hogy neki minden jár ingyen. Majd biztos regényt írunk minden kis suttyónak.
2016. szept. 11. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!