Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tudnátok mondani nekem pár...

Tudnátok mondani nekem pár receptet/ötletet zabpehelyere reggelire? Alig bírom megenni.

Figyelt kérdés

Mindig elcsámcsogok rajta. Nyáron nem is volt baj, ha 1 óráig ettem 150 grammot, de most, hogy suli van, nagyon kényes. Valami olyan módszer kéne, aminek a segítségével olyan állagúra csinálom, amit 5-10 perc alatt leküldök.


Köszönöm a válaszokat!


Így szoktam elkészíteni: Kimérem a 100-150 grammot. Adok hozzá vizet, összekverem, beteszem a mikróba -> kásás állagot vesz fel. Kakaóporral szoktam ízesíteni.


2016. szept. 8. 20:40
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

"Majd összehúzódik". Pár hónapja várom. :D


De ha akarnánk se tudnánk megcsináltatni, nincs rá pénz. Főleg hogy anyum már idős, és neki is pótolni kéne sokat.

2016. szept. 8. 21:33
 12/14 anonim ***** válasza:

Egy banán összenyomkodva vagy egy nagy alma lereszelve, rá fahéj, 100g aprószemű zab, majd annyi víz hogy teljesen ellepje, ezt 3 percig berakod a mikróba 800W-on. Kiveszed, elkevered 30-40g fehérjével és hideg tejjel felhígítod olyan állagúr amilyenre szeretnéd, én kb. fél decit szoktam hozzáadni. Ezt lehet variálni még mazsolával, kókuszreszelékkel, kakaóval stb.


5db M-es tojást, 100g zabpelyhet, kb. 1dl tejet, 10 szem édesítőt, összeturmixolsz, és egy mély edénybe kb 5 percig mikrózód 800W-on. Egy ilyen keményebb piskótaszerű cuccot fogsz kapni, én kb 60g diabetikus lekvárral szoktam megkenni, ez úgy 18g cukrot jelent, ami nem túl jó, de enélkül én nem nagyon bírom megenni, viszont így meg baromi finom lesz.

2016. szept. 8. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:

Én a tűzhelyen főzőm meg vízzel, és teszek bele fehérjeport. Így puha és finom:)


Én mikróban sosem tudom olyan puhára főzni.

2016. szept. 8. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:

Nekem sok fogam hiányzik (vagyonokat költöttem fogorvosra életemben, az alsó hátsók viszont nincsenek pótolva, megvagyok nélkülük), de rágni azért tudok... Hm. De ha olyanok hiányoznak, ami nélkül nem vagy meg, az nagy baj... De ezzel nem tudunk mit tenni.

De a zabkása puha, legalábbis az enyém. Még a nyers is puha volt, sőt, a száraz zabpehely is az...


Nos, én mikrózom a zabot, vízzel, agyonfőzöm, hogy ilyen poénos állaga legyen, amit sokan utálnak. Én a zabízt utálom, ezért egyrészt szinte semennyit nem eszem, másrészt csak olyan formában, ahogyan nekem is finom. Van az a kókuszmennyiség s egyéb ízesítés, hogy kifejezetten ízletes legyen a zabkása, de a zabos rántotta is nagy jóság (nem is értem, összeteszek egy finom és egy nem finom cuccot s extrafinom lesz). Sütinek nem szeretem, mert kijön a zabíz, de azért ha van mit enni hozzá (krém, lekvár), elfedhető az is. A kakaó is jó jelölt a zab elnyomására, bár aki annyira érzékeny rá, mint én, annak ez sem tökéletes. De ehető az, csak nem hű de finom.

De ha nem ízlik, ne egyél zabot, egyél más forrásban jóféle szénhidrátot. Megvannak az előnyei a zabnak, de azért a kevésbé rostos, kevésbé fehérjés gabonákkal és álgabonákkal sincs baj.

2016. szept. 8. 23:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!