Érdemesebb másik edzéstervet csinálnom?
Figyelt kérdés
A-B osztású edzéstervem van és 6 gyakorlat megy naponta. Ma B nap volt, első 2 gyakorlat a guggolás és a mellről nyomás volt.Guggolásból 5, mellről nyomásból 4 sorozat ment. Nagyon legyilkoltam magam vele, nem maradt erőm, hogy elvégezzem, a maradék 4 gyakorlatot. Maximum még 1 gyakorlatot tudtam volna megcsinálni, de akkor már nagyon "kész" lennék. Arra gondoltam, hogy kéne egy másik edzésterv, amiben napi 3 gyakorlat van és azt normálisan csinálnám. Megerősödnék bennük, főleg a fekvenyomásban,guggolásban,felhúzásban,mellről nyomásban és az evezésben. Az a célom, hogy egyre erősebb legyek ebben az 5 gyakorlatban. Így, hogy 3 gyakorlattal letudom magam gyilkolni, szerintem jó ötlet. Néztem ilyen edzésterveket és a Stronglifts 5x5-öt találtam. Ránézésre bejön. Az lenne a kérdésem, hogy nem baj az, hogy nincs benne bicepsz,tricepsz, csuklya stbb.. gyakorlat? Úgy is fognak fejlődni azok az izomcsoportok? Érdemes lenne váltanom? Esetleg olyat keressek, amiben van bicepsz,tricepsz..stbb..?2016. szept. 2. 19:52
1/2 anonim válasza:
A Stronglift 5x5 jó alapgyakorlatokban erősödni. Ha szeretnél bicepsz, tricepsz stb kiegészítést akkor nézd meg az ICF 5x5 programot. Mondjuk ott már nem 3 gyakorlat van edzésenként. Azt is csinálhatod, hogy a Strongliftbe beiktatsz még kar gyakorlatokat.
2/2 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, ha 4 gyakorlatot csinálok, akkor az utolsó már nem fog olyan jól menni. Beilleszthetek az edzések végén 3 sorozat bicepsz, 3 sorozat tricepsz és 3 sorozat vállvonogatást. Pl. "A" nap Guggolás,Fekvenyomás,Evezés,Tricepsz
De heti 1 gyakorlat 3-4 sorozattal nem kevés? Tudom, hogy evezésnél kap a bicepsz és a csuklya is,felhúzásnál is. Mellről nyomásnál meg fekvenyomásnál, kap a tricepsz. De nem kevés ennyi?
2016. szept. 2. 20:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!