Eddig mindig sima olajjal sütöttem a húst, jobb ha kókuszolajjal csinálom? Ízre változni fog?
Ez az olajtól és a mennyiségtől függ. Ha viszonylag jelentős étolajjal/napraforgóolajjal sütöttél és főztél, akkor változni fog az íze, ugyanis a(z) (főleg olcsó) étolajnak elég erős mellékíze van. Mikor rászoktam arra, hogy az új serpenyőmmel már olaj nélkül (korábban 10-15g) csináltam a rántottámat, teljesen megváltozott az egész, végre éreztem a tojás természetes ízét.
A kókuszzsír az ahhoz képest szinte semmilyen, ha bekapsz belőle egy nagy kanállal, akkor érezni fogsz némi kókuszt, de nem jelentősen. Ez összehasonlítva azzal a borzasztó löttyel, amit étolajként árulnak jelentős előrelépés, mert nem viszi majd el a többi ételt. De hidd el, ez pozitív változás.
Én még nem éreztem kókuszízt a kókuszzsíron, van valamilyen íze, de nem kókuszos és nagyon-nagyon gyenge.
Viszont a napraforgó olajnak napraforgó íze van néha, amit utálok. Anno nem tűnt fel, de amikor elhagytam s véletlenül elémkerült, brrr.
Ezt nem tudhatjuk, mindenki más és az ízek iránti érzékenysége is más, próbáld ki, máshogy nem megy. De nem várható, hogy gond legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!