Kicsit szeretnék izmosodni csak nem tudom hogyan és mivel. Kondiba nem akarok járni! Tudnátok tippeket adni?
Elsőként egyél többet értékes tápanyagokból. (hús, túró, tojás, zöldség, gyümölcs, olajos magvak, hüvelyesek, teljes őrlésű gabona...)
Én is otthon edzem, decathlonból szoktam rendelni a súlyokat, eszközöket. Szerintem ott a legjobb az ár-érték arány.
Nem a kalóriát kell számolni,hanem a makrókat,ha 4000kcal-t bevisz,de nem tápanyagokból,hanem szemétből(meis kaja,pizza stb),akkor elhízni fog,nem izmosodni,mert nincs miből építsen izmot.
Meg mindenkinek más a kalóriaigénye.Valaki 2000kalóriával tömegel,valaki meg ennyivel diétázik.Nem lehet előírni,neki mennyi kell. De ha a fehérje,ch,zsír arányok jók és keményen edzesz,sokat pihensz,akkor fejlődni fogsz és megvan az elegendő kalória a növekedéshez.
Ha van két 70kg-os ember,keményen edzenek,pihennek,de az egyik 2500kcalt rizsből,csirkéből,mogyoróból,tésztából visz be,a másik meg kólából,pizzából,hamburgerből visz be,akkor szinte biztos,hogy az első fog jobban fejlődni,mert jobban kajál.
*szóval
Nem kell testépítő legyen,de attól még jól kell kajáljon,hogy fejlődjön.
Még ha 4000kcalt is megeszik,nem a karjára fog pakolódni a zsír(mert ugye nem kell "szaros" makrókat számolni),hanem az egész testére.És pálcikaemberből meg lesz egy túlsúlyos zsírdisznó.Szuper,nem?:)
Kérdező,próbáld ki:egyél 4000kcalt,eddz,pihenj és meglátod,mennyit fejlődsz,meg mennyi jön rád.Utána számold ki a makrókat,eddz keményen,pihenj és nézd meg magad.Amit én mondtam,az a jó szerintem.De kérdezd meg Cortezt,Klanwarriort,békakrokkot,Maybeet,Montit vagy bárki mást,ők mit mondanak,ha bennem nem bízol.
Egyed azokat a kajákat,amiket az #1 írt.100g fehérje,60g zsír és 250g ch(szénhidrát) kell neked az izmosodáshoz.Ha jól edzesz,havi 1kg kell rádjöjjön.Ha ennél több,akkor feljött zsír is,de valamennyi amúgy is feljön,szóval ok.
Alapgyakorlatokat végezz:guggolás,felhúzás,fekvenyomás,bicepsz állva rúddal/egykezesekkel,csigás letolás,vádli állva,evezések,vállból nyomás,3-4 sorozat 8-10 ismétlésekkel.Heti 3-szor eddz és jó lenne terembe menni,mert esetleg segíthetnének neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!