Ennyivel szorozzam meg a súlyomat, hogy megfelelő legyen a napi bevitelem?
Olvastam, hogy tömegeléskor az átlagnak 4g/ttsg ch, 1 g/ttsg zsír és 2g ttsg/ fehérje kell. Számolgattam egy kicsit és kerekítve 34 jött ki.
( Pl. valaki 90kg-os, az 6gx90=540x4,1=2214 ez úgy jött ki, hogy a fehérje és a szénhidrát is 4,1 kcal 1g. Összeadom a ch-t és fehérjét 4g/ttsg+ 2g/ttsg=6 a 90 pedig a kg. Már csak a zsír maradt. 1x90=90x9=810 ez meg úgy jött ki, hogy 1g/ttsg kell és 1g zsír 9kcal. Ezeket összeadom: 2214+810=3024 ez elosztom a 90-el. 3024:90=33,6 ) Akkor szorozzam meg a testsúlyomat 34-el és annyi kcalt vigyek be? 83kg vagyok. 83x34=2822 kb. 2800kcalt kell bevinnem? Vigyek be 2g/ttsg fehérjét, annak a kcal értékét vonjam ki a 2800-ból és a marékot osszam el ch és zsír között?
Emberfüggő, mennyi energiára van szükséged.
S úgy gondolod, minden 83 kilósnak ugyanannyi kell? 4 és 30% testzsírral is, akkor is, ha az egyik heti 600 km-t teker le hegyen s amúgyis nehéz fizikai munkás? De azonos aktivitás s összetétel esetén is sokat tud szórni az anyagcsere sebessége...
Megszoroztam a súlyomat s amennyire meg tudom állapítani, enyhe kalóriadeficitet kaptam. De adj pár hetet s erősebb kalóriadeficitet csinálok belőle, biciklitúrákat tervezek :D
Ez nem így működik. Te is írtad az elején, hogy az átlagnak. Honnan tudod, hogy pont átlagos vagy-e e téren?
A számításokat nem olvastam el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!