Curkobetegség és táplálkozás?
Egy rokonom cukorbeteg (2es tipusú) és egy olyan kérdésem lenne, hogy ilyenkor a makrók arányának hogy kell változni? Hétköznapi táplálkozásra gondolok, sport nélkül. Annyi baromságot, vagy csak annak tűnő dolgot hallok hogy nem tudom hova tenni mert abszolút nem értek ehhez a betegséghez.
Csak úgy nagy vonalakban érdekelne.
Köszi előre is.
Változó, az orvosok általában elég szénhidrátos étrendet írnak elő, tisztelet a kivételnek, de nem is jó mindenkinek ugyanaz. A grammok számítanak, nem az arány, az a kalóriabevitellel változik jó esetben.
Mindig elfelejtem, melyik típus melyik, de mindkettővel élnek ketogén diétán emberek. Van, akinek ez nagyon jó, van, akinek nem. Nekik alaposabban oda kell figyelniük, nagyobbak a rossz étkezés kockázatai... Nem ástam bele magam annyira, hogy tudjam, hogyan kerülik el a ketoacidózist ketózisban, csak hogy sokaknak jó, sokaknak nem. Logika akad benne, miért is együnk olyanból sokat, amit nem tudunk kezelni?
De van, aki özön szénhidrátot ajánl cukorbetegeknek, cukorbeteg ismerősömnél ilyen könyv volt... Ezt nem tudom hova tenni. Az tény, hogy a gyakorlatban a cukorbetegek mindenfélét csinálnak, sokszor bizonyára nem az ideális táplálkozást követve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!