Szeretném elkezdeni a testépítést. Mennyi kb ennek a havi kiadása mindennel együtt?
Kb 40 a kaja meg a vitamin. Bar ez fugg a kaja igenyektol.
+ a kondi berlet
Én itthon edzek, párezer néha kell tárcsákra, kb. ennyi.
Normálisan enni máskor is kell, szálkásítok, de némi pluszkalória alig kerül valamibe, akár szénhidrát, akár zsír a fő energiaforrásod, a többit pedig mindig be kell vinni.
Pocsék étrendhez képest lehet jelentős pluszköltség, de nem az edzés, hanem az egészség miatt.
Én amikor elkezdtem edzeni (pontosabban amikor már komolyabban vettem) egy csomó pénzt megspóroltam, legalább havi ötvenezret.
Ugyanis eldobtam a cigarettát (havonta kb. negyvenezerbe került akkor a napi másfél doboz), nem fogyasztok már alkoholt (azelőtt ez is benne volt vagy havi harmincba), nem fagyizok, nem rendelek pizzát és egyéb szemét kajákra sem költök.
Helyette havi kilencezer a bérletem, ötszáz forintba kerül a terembe egy fehérjeturmix, ezenkívül havi szinten néhány ezer forintba a vitaminok. A kajám sokkal jobb minőségű, de nem drágább mint amikor napi szinten büfékajákon éltem.
Lehet hogy nem mérvadó számodra a válaszom, elvégre akik nem edzenek komolyan azok közül se dohányzik vagy alkoholizál mindenki, de én anyagilag is jól jártam az edzéssel (amihez hozzá tartozik vagy kellene tartoznia az egészséges életmódnak is).
Vécé
A helyedben nem adnék ki 500at 1 turmixért, vegyél egy Mhn-t 10k 3kg. Számold ki ezzel is mennyit spórolnál.
Amúgy én is így voltam, mint te. Mikor tisztán kezdtem kajálni, akkor még olcsóbban jöttem ki mint azelőtt, mikor minden másbal valami gyros vagy hambi meg chips.
Nekem ezért jó a tiszta tömegelés is, mert így nem bszom el a pénzem felesleges junk kajára, heti 1x csalok de azt sem 1 60 centis pizzának kell elkèpzelni.
A piára elvert pénz is zsebbe marad így, az kb havi 5-15k, attól függ hány buli volt havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!