Mire jó az olympia, tesznek ezek az emberek valami
hasznosat a társadalomért?
Figyelt kérdés
Itt van pl. Hosszú Katinka, emelem kalapom a teljesítmény miatt, de mi értelme van annak, amit csinál ? Mondjuk egy orvos életeket ment, a tanár tanít, a kukás elviszi a szemetet... Utóbbinak több értelmét látom, és hasznos tagja a társadalomnak, míg egy verseny az egoról szól, hogy én vagyok egy adott sportágban a világ legjobbja, na és ha igen, akkor mi van... A pénzről, elismerésről nem is beszélve, ami egy sportolónál érdemtelenűl magas.
Amúgy meg a kórházban a betegnek kellett feltakarítani a hányását(!),mert az ápolónők le se szarják a betegeket.Rokonunk is azért kapott el fertőzést a kórházban,mert az ápolónők még takarítani sem hajlandóak.Informatika érettségite úgy ültem ve,hogy fogalmam sem volt,mi az az Access,a Pimp képszerkesztőről még csak nem is hallottam.Volt,hogy 1 pontot kaptam a feladatra,azt is azért,mert elmentettem.Miért?Mert a tanár nem tanított semmit,egész órán csak neteztünk.A gyógyszeripar direkt nem akarja,hogy a beteg meggyógyuljon,az az érdeke,hogy minél több gyógyszert eladjanak.Hiába tudnák az orvosok is meggyógyítani a beteget,akkor nem tudnák eladni a sok gyógyszert.Akkor ők miért vannak?Hol építik a társadalmat?
2016. aug. 17. 12:36
13/18 anonim válasza:
Elnézést, ha beletiportam a lelki világodba, de miből induljon ki az ember, ha a kérdező egyből a másik zsebében turkál? Már unalmas, hogy szinte mindenki azt figyeli, hogy ki mennyit tesz zsebre. Mindenkinek megvan a maga munkája és az érte járó keresete, amihez másnak semmi köze. Ez van. A kérdésed alapján pedig valóban fel kéne akasztani a fél világot, ahogy HeroldKA írta.
Hogy ki miben látja a szépséget, az egyéni, de ezerszer inkább nézzen az ember sportot, mint azt a sok hulladékot, amit leadnak naponta a kereskedelmi csatornák.
2016. aug. 17. 12:49
14/18 anonim válasza:
Mi a fene az az olympia? Az olimpia.
Ha nem tetszik ne nézd. Igen széleskörben gondolkozol. Szóval egy országnak kell kukás, tanár meg orvos..
Tudod, hogy a sport hány embernek add munkát? Hány sportklub működik Magyarországon? Egy átlagos család mennyit fizet a gyereke edzéseiért? Tudod mennyi pénzt lehet megspórolni ha egy fiatal sportol nem pedig lóg az utcán? Hány gyerek eü problémait lehet orvosolni sporttal? (asztma, mozgási nehézségek). Mennyit fontos, hogy mozogjon a gyerek és ne legyen 15 évesen már cukorbeteg és súlyosan elhízott? Szerinted egy család aki nem ért a sporthoz, hogyan választ sportágat, mekkora szerepe van egy egy olimpiai bajnoknak, hogy a sportágat megismerjék, megszeressék az emberek? Hány millió ember a világon nyitja ki az atlaszt, hogy megkeresse honnan származik ez a nagyágyú Hosszú Katinka? Millió egy dolgot lehetne még írni. Kis gondolkodással te is fogsz találni okokat i értelme van az olimpiának.
2016. aug. 17. 12:53
15/18 anonim válasza:
L'art pour l'art.
2016. aug. 17. 16:23
16/18 anonim válasza:
Főként az,hogy motiválnak más embereket.Igaz,ez nem olimpiai sport,de én mindig nagyon gyenge gyerek voltam,általánosban lányok lenyomtak szkanderban,gimi 9.osztályban tesiórán fel kellett vennünk egymást a hátunkra,én meg összeroskadtam a max.60 kilós gyerek alatt.Gondoltam,hogy ennek véget kell vetni.Lehívott egy haverom a terembe.Ott olyan emberekre néztem fel először,akik kb 1-2 éve nyomták.Gondoltam én is ilyen akarok lenni.De elég gyenge voltam itt is.Aztán láttam egy embert a neten.Teljesen lenyűgözött,hogy milyen keményen nyomja.Gondoltam,hogy én is ilyen kemény akarok lenni.Ez az ember Mariusz Pudzianowski.Meg ott volt még Kathi Béla,aki szintén nagyon sok motivációt adott.Azokat a konditermi embereket,akikre akkor felnéztem,már rég lenyomtam.Nagyobb,erősebb vagyok náluk.Jövőre pedig indulni fogok a Muscle Beachen az erőemelő számokban.Igen,én aki összeroskadtam az 55-60 kilós gyerek alatt.
2016. aug. 17. 17:58
17/18 anonim válasza:
annyit hozza tennék az egészhez, hogy az van, amire igény van. ez olyan mint mikor sirnak az emberek hogy miért 1500 forint egy kávé a sztárbákszban, bitch, ennyiért is megveszik, ha nem lenne rá kereslet, csak 200 forint lenne, olimpiánál ugyanez, inkább kifizetnek sportolóknak pár millió eurót, mivel olyan nézettséget generál, hogy a reklámokból milliárdok folynak be. ha senki nem nézné az olimpiát, nem lennének szponzorok és reklámfelületek, és máris huszad ennyit se kapna egy sportoló.
2016. aug. 19. 12:11
18/18 anonim válasza:
Persze, hogy tesznek.
Azt már írtad, hogy jó őket nézni, példát mutatnak, egy csomó ember, gyerek kezd el sportolni -azaz egészségesebben élni-, miután látta őket.
De van még egy dolog, hogy erősíti az emberek hovatartozás érzését. Hogy figyelhetjük, drukkolhatunk a magyaroknak, amik mi magunk is vagyunk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!