Ha gimnazistaként aszerint választok egyetemi képzést, hogy mi érdekel, és nem aszerint, hogy mivel teszek hasznosat az emberiségnek, akkor rossz ember vagyok? Vagy haszontalan?
Hát tervezem befejezni, nem akarom abbahagyni.
Hát azért fogalmazódott mert, mert mindenki mindig jön azzal, hogy milyen hasznosat kell tenni a társadalomnak. Ha mondjuk nem leszek orvos, vagy mentős, nem hozok létre alkotást, hanem mondjuk kutató akarok lenni, vagy tudós, vagy mondjuk a Színművészetire akarok menni, akkor is hasznos vagyok?
a tengerbiológus és a színművészeti esetén a neheze majd a suli után jön.
tenger? azt hiszed jobbak az esélyeid egy tengerparton felnőttel szemben?
színész? tudod, ha nem lesz pénz kajára nehezen tudsz a színészkedésre koncentrálni
Már ne is haragudj, de ha szerinted csak az hasznos a társadalomnak, aki "alkotást" hoz létre, akkor menjél asztalosnak vagy hegesztőnek, mert azok kézzel fogható produktumot tesznek le az asztalra. Ha neked csak a kézzel fogható dolgok a hasznosak, akkor te nem vagy való egyetemre, az biztos. Mi ez a szöveg, hogy "a kutató, színművész stb. az nem hasznos"? Messzire kerülj el minden szellemi munkát, ha így gondolkodsz.
Amúgy akartam írni rendes választ is, de amikor megláttam, hogy arra vetemedtél, hogy ilyet írjál, rájöttem, hogy nem érdemled meg. Pfuj.
"aki nem egyetemre megy, hanem dolgozni az nem hasznos? gondold meg.."
Én nem mondtam, hogy nem az. Hasznos, de most nem az a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!