Hogy mutassam meg másoknak, hogy jó vagyok?
Az esetek többségében senki sem az kapja amit érdemel.
Az emberek már csak ilyenek. Ne vedd ennyire magadra ha nem viszonozzák a kedvességet, és nem nyitnak feléd. Tudnod kell hogy a legtöbb ember csak magával van elfoglalva, persze kivételek mindig vannak.
Nem tudom, hogy mennyire aktuális még, de elmondom a magam véleményét.
Szerintem néhány dolog hiányzik belőled (legalábbis amikor feltetted a kérdést).
1. szeretet, önszeretet
2. bizalom, önbizalom
3. elfogadás, önelfogadás
4. pozitív szemléletmód, önértékelés
5. megbocsátás mások felé is és magad irányában is
sorolhatnám még, de ennyi is elég lesz hirtelen.
Ha csak azért teszel jót, hogy elvárhass valamit, de nincs benne szeretet, akkor az nem olyan értékes. Sokkal értékesebb ennél az, ha megbotlasz, és te mégis meg tudsz magadnak bocsátani, a hibát jóvá tudod tenni, és ha más megbotlik, akkor is meg tudsz bocsátani, nem haragszol, nem nyafogsz, hogy te mást érdemelsz, nem sajnálod magad.
Az önsajnálat süt az írásodból, és ez kizárja a boldogságot, márpedig nem az a célod igazán, hogy "jó legyél", hanem az, hogy boldog legyél, hogy szeressenek, és te is szerethess.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!