Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha gimnazistaként aszerint...

Ha gimnazistaként aszerint választok egyetemi képzést, hogy mi érdekel, és nem aszerint, hogy mivel teszek hasznosat az emberiségnek, akkor rossz ember vagyok? Vagy haszontalan?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 9. 19:24
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

A 7-es válasz nem tudom, mitől hasznos.

"hogy arra vetemedtél, hogy ilyet írjál, rájöttem, hogy nem érdemled meg. "

Ilyet meg nem írtam. Megkérdeztem. Mert mások ezt állítják.

2016. ápr. 10. 09:27
 12/21 anonim ***** válasza:

A 10es válaszra reagálva....

De pont ez a kérdés... mert látod ugyanolyan hasznos..

Bármit is csinálsz, az a maga módján hasznos lesz.

Olyat válassz ami tetszik és meg is tudzs majd èlni belőle

2016. ápr. 10. 10:44
 13/21 anonim válasza:
Te is egyszer elsz, csinald azt amit szeretsz. Ennyi!
2016. ápr. 10. 11:05
 14/21 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs olyan munka, ami a társadalom számára haszontalan lenne, bár szerintem nagyon mellé nyúltál a kommentedben a kutatóval, színésszel. Ha nem lenne pék,akkor ki sütne kenyeret? Ha nem lenne árokásó munkás,akkor hová folyna el a sok csapadék, ha nem lenne kutató,akkor ki fedezné fel az új gyógyszereket? Ha nem lenne... minden munka fontos,hasznos. Az meg,hogy mi alapján választod ki az utad,egyaltalab
2016. ápr. 10. 12:45
 15/21 anonim ***** válasza:

*folyt. köv.

egyáltalán nem fontos, az a lényeg,hogy te elégedett legyél az életeddel. Nem kell mindenkinek orvosnak lenni. Sőt, ugyanilyen hasznos a jogász, a varrónő és a költő is.

2016. ápr. 10. 12:47
 16/21 A kérdező kommentje:
Na, akkor még egyszer, mert sokan félreértettek, biztos rosszul fogalmaztam. Én nem gondolom, hogy a kétkezi munkás haszontalanabb lenne, csak mos nem azon gondolkodom, hanem a különböző egyetemi szakok között kérdezem azt, hogy mi a hasznosabb. Azt meg nem én állítom, hogy a kutató nem hasznos, hanem nekem állították, hogy egy etológus, vagy egy olyan biológus, aki nem az emberekkel foglalkozik, vagy egy nyelvész, egy színész, egy irodalmár nem csinál hasznosat. De a színészre még ők is azt mondták, hogy legalább szórakoztat. Ezeket nem írtam így le, mert nem akartam befolyásolni a válaszolókat, de mindezt nem én gondolom, hanem nekem mondták, meg itt az oldalon is sokat lovagolnak ilyen témákon (bár úgy látszik, azok a válaszolók ilyenkor nincsenek itt).
2016. ápr. 10. 13:18
 17/21 anonim ***** válasza:

te nem érted amit én mondok neked... a kétkezi munkást pont azért hoztam fel.... mindenki hasznos valamiben. aki nem ezt mondja, hülye...

Van aki csak a szemetet viszi el, hogy nem koszban élj... egy nyelvész azon fáradozik, hogy ne halljanak ki bizonyos nyelvek... egy tengerbiológus lehet hogy épp olyan felfedezést fog tenni, ami megváltoztatja a világot.. Minden lehet hasznos, olyat válassz ami téged érdekel is.

2016. ápr. 10. 13:49
 18/21 A kérdező kommentje:

Te nem érted. Értem, hogy a kétkezi munkás hasznos, de én szeretnék továbbtanulni, és meg is van, hogy hol, az is, hogy mi érdekel, ezért irreleváns.

Köszönöm a válaszokat.

2016. ápr. 10. 15:04
 19/21 anonim ***** válasza:

Mi az ami érdekel? Most már kíváncsi lettem, bocsi.

(privátban is megírhatod)

2016. ápr. 10. 19:42
 20/21 A kérdező kommentje:
Nem akarom leírni.
2016. ápr. 10. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!