Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Magas vérnyomással edzeni?

Magas vérnyomással edzeni?

Figyelt kérdés

4 éve edzem, 77 kiló vagyok és 173 centi. Nem vagyok zsíros, annyira nagyon csontszáraz sem (pár ér az alhason, 15% körüli testzsír) de nem vagyok elhízott. Ennek ellenére ma nyugalmi helyzetben elpattant egy ér a szememben és full bevérzett a fele, nem olyan kis aranyos cuki módon, hogy egy vörösebb ér látszik, hanem full tele vér a szemem fele.

Eléggé megijedtem, el is mentem az orvoshoz és 142/80-as vérnyomást mért 70-es pulzussal. Nyilván izgultam is, eléggé ráparáztam a dologra. Nem is írt fel semmit az orvos, csak hogy monitorozzam egy ideig otthon a vérnyomásom és ha sokszor ilyen magas, akkor menjek vissza.

Kérdésem, hogy Ti mit javasolnátok a természetes úton történő csökkentésére?

Kezdésnek elhagynám a koffeint (pörgetők, energiaitalok, kávé), ledobnék 3-4 kilót (legalább szárazabb lennék), heti 3-4 kardió a súlyzós edzés mellé illetve a sófogyasztás minimalizálása (rizsre, zöldségre pl nem tennék).

2 nap múlva jön meg a vérnyomásmérő, már megrendeltem, addig le se merek menni edzeni, maximum csak valami átmozgatóra.

Ti mit tennétek a helyemben?

2016. aug. 8. 21:49
 1/3 anonim ***** válasza:
4 év edzésmúlttal szerintem nem ennyire gáz a helyzet. Vannak rossz napok, amikor alapból fent van a pumpa az emberben. a 140/80 emelkedett vérnymás, ha tartósan fenn áll, akkor lehet belőle gáz. Csalántea esetleg jó lehet csökkentésre, de nem mindenkinél válik be. Ami az edzést illeti, nagyon sokan edzenek úgy, hogy eőtte isznak valami pörgetőt, vagy energiaitalt, kávét, ők alapból már ilyen, vagy ennél magasabb vérnyomással kezdenek edzeni. Sztem 140-el simán edzhetsz, ha amúgy nem vagy rosszul.
2016. aug. 8. 22:56
 2/3 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem vagyok rosszul, se fejfájás se szédülés, semmi tényleg. Az igazság az, hogy máskor is volt már 140-135/70-80 körüli vérnyomásom, amikor 1-2x megmértem ha nagyszüleimnél voltam látogatóban, de mivel oda mindig fáradtan érkeztem és csuklós mérőjük van, ezért nem vettem komolyan a dolgot egyáltalán, mivel semmi tünetem nincs és nem is volt.

Amint megjön a saját vérnyomásmérő elkezdem csekkolni normál, nyugalmi állapotban, addig pedig laza kardiókat azért beiktatok átmozgató jellegű edzéssel.

2016. aug. 8. 23:09
 3/3 anonim ***** válasza:
Rendben, reméljük semmi komoly! ;)
2016. aug. 9. 00:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!