Magas vérnyomással edzeni?
4 éve edzem, 77 kiló vagyok és 173 centi. Nem vagyok zsíros, annyira nagyon csontszáraz sem (pár ér az alhason, 15% körüli testzsír) de nem vagyok elhízott. Ennek ellenére ma nyugalmi helyzetben elpattant egy ér a szememben és full bevérzett a fele, nem olyan kis aranyos cuki módon, hogy egy vörösebb ér látszik, hanem full tele vér a szemem fele.
Eléggé megijedtem, el is mentem az orvoshoz és 142/80-as vérnyomást mért 70-es pulzussal. Nyilván izgultam is, eléggé ráparáztam a dologra. Nem is írt fel semmit az orvos, csak hogy monitorozzam egy ideig otthon a vérnyomásom és ha sokszor ilyen magas, akkor menjek vissza.
Kérdésem, hogy Ti mit javasolnátok a természetes úton történő csökkentésére?
Kezdésnek elhagynám a koffeint (pörgetők, energiaitalok, kávé), ledobnék 3-4 kilót (legalább szárazabb lennék), heti 3-4 kardió a súlyzós edzés mellé illetve a sófogyasztás minimalizálása (rizsre, zöldségre pl nem tennék).
2 nap múlva jön meg a vérnyomásmérő, már megrendeltem, addig le se merek menni edzeni, maximum csak valami átmozgatóra.
Ti mit tennétek a helyemben?
Egyáltalán nem vagyok rosszul, se fejfájás se szédülés, semmi tényleg. Az igazság az, hogy máskor is volt már 140-135/70-80 körüli vérnyomásom, amikor 1-2x megmértem ha nagyszüleimnél voltam látogatóban, de mivel oda mindig fáradtan érkeztem és csuklós mérőjük van, ezért nem vettem komolyan a dolgot egyáltalán, mivel semmi tünetem nincs és nem is volt.
Amint megjön a saját vérnyomásmérő elkezdem csekkolni normál, nyugalmi állapotban, addig pedig laza kardiókat azért beiktatok átmozgató jellegű edzéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!