15 évesen szabad súlyzókkal edzeni?
Figyelt kérdés
15 éves vagyok, 173-4 cm,de mivel apa jóval magasabb, sztem még nőni fogok. Viszont körülbelül 2 hete járok konditerembe, súlyzókkal edzek. Rengeteget olvastam már erről, de mindenhol más a vélemény. Megállok a növésben?2016. aug. 5. 11:14
1/8 anonim válasza:
Semmi bajod nem lesz, csak ne vidd túlzásba! :)
2/8 A kérdező kommentje:
hát, majdnem mindennap járok :c
2016. aug. 5. 11:18
3/8 Cortez70 válasza:
Akkor hulye vagy ha miden nap edzel. Heti 3-4 elég naturálban. Kell regenerálódni is, akkor fejlődsz.
4/8 anonim válasza:
Nem kell mindennap járni. Bőven elég egy héten háromszor vagy négyszer. :)
5/8 A kérdező kommentje:
Oké, akkor ma nem megyek :D
2016. aug. 5. 11:27
6/8 anonim válasza:
Simán lehet, egyes sportágakban (pl. súlyemelés, dobóatléták, birkózók stb.) 15 évesen már komoly súlyokkal edzenek.A növekedés és a kondizás semmiféle kapcsolatban nem áll
Persze a fokozatosságra figyelj.
7/8 A kérdező kommentje:
Egyébként apa 190 cm, azért reménykedek benne, hogy valamit növök még :D
2016. aug. 5. 11:35
8/8 anonim válasza:
Szabad, csak mint mondták azért vigyázz magadra, habár ez minden életkorban így kéne hogy legyen. :D Minden nap tényleg felesleges menni, mert ha túlerőlteted magad, nincs elég idő a regenerálódásra, akkor nem fogsz úgy fejlődni, lesérülhetsz stb.
Heti háromszor van súlyzós edzésem, emellet azért még sportolok mást is, így tudok fejlődni anélkül, hogy túledzeném magam, túlságosan leterhelném a szervezetem.
(16L)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!