Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miben hátráltatja a kevés...

Miben hátráltatja a kevés alvás/kialvatlanság a testépítőket?

Figyelt kérdés
2016. júl. 15. 08:26
 1/10 Cortez70 ***** válasza:
93%
A regenerálódásban. Nem lesz teljes, így a fejlődés is kisebb lesz vagy elmaradhat.
2016. júl. 15. 08:28
 2/10 anonim ***** válasza:
Jól mondja az első hogy amikor alszol akkor regenerálódik a szervezeted tehát az izmaid is. Amúgy nem csak a testépítőket hátráltatja hanem minden sportra érvényes hogy kellő pihenést be kell tartani.
2016. júl. 15. 08:30
 3/10 Cortez70 ***** válasza:
90%
Egész nap van regenerálódàs, de a nagy része alvàs közben történik.
2016. júl. 15. 08:35
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha a versenyzőkre gondolsz, nekik talán nem is kell annyit aludni a megfelelő regenerációhoz mivel dolgozik a kémia ugye. Amúgy a többiekkel értek egyet.
2016. júl. 15. 08:55
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ún ugyan nem vagyok testépítő, két hónapja edzem, de úgy érzem a lehető legtöbbet hozom ki magamból. Heti 5x1-1,5 órát edzem, sohasem voltam jó alvó, de rosszabbodik a helyzet, főleg, hogy az edzés miatt 1,5 órával korábban kelek és örülök, ha 5 órát alszom egy nap.

Nem értek hozzá, de úgy gondolom eredményes a dolog így is, viszont ha több alvással növelhetném a produktivitást, valamit kitalálnék az ügy érdekében.

2016. júl. 15. 09:29
 6/10 anonim ***** válasza:
Menj este TV nézés helyett edzeni. Elaludni is könnyebb lesz fáradtan és legalább értelmesen töltöd az időt :)
2016. júl. 15. 09:42
 7/10 A kérdező kommentje:

Szerencsére nem TV nézéssel, hanem "értelmes" dologgal telnek az estéim :)

Egy ideig este edzettem, de reggel jobban belefér és jobban indul a nap

2016. júl. 15. 10:00
 8/10 anonim ***** válasza:
2 hónapos edzésmúlttal teljesen felesleges heti 5x 1.5 óra edzés. A helyedben heti 3 nap teljes test edzést végeznék.
2016. júl. 15. 11:22
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem automatikusan átállt a szervezetem a 7-8 óra alvásra, mióta edzem. Hamarabb elálmosodok, már nem bírok addig fent ülni egy átlag napon, mint előtte.
2016. júl. 15. 15:17
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem csak a testépítőket hátráltatja, hanem minden embert. Nézd meg a gyári dolgozókat vagy az éjszakában dolgozókat. Gyorsabban öregszenek, mert a test alvás közben tud foglalkozni saját magával - nem beszélve arról, hogy az évezredek alatt úgy alakultunk ki, hogy a hormontermelés, főleg a növekedési hormon a dél utáni órákban és éjjel 11-02 között tetőzik HA ekkor alszol.
2016. júl. 15. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!