Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Egy extrém vékony kezdőnek...

Egy extrém vékony kezdőnek tudna-e valaki írni/linkelni egy komplett heti edzéstervet?

Figyelt kérdés
Hangsúlyozom, totál laikus vagyok. Életemben nem voltam még konditeremben és gőzöm sincs, milyen gépet hogyan és mennyit kell használni. A táplálkozás részével tisztában vagyok, minden más homály. Azonban egyáltalán nem vágyok arra, hogy bénázzak, ha egyszer veszem a bátorságomat és elméletben felkészülve elmegyek edzeni. Valaki összefoglalhatná nekem az összes dolgot, ami egy teljesen kezdő embert érinthet (gépek használata, etikett, szokások stb). Az a helyzet, hogy számomra abszolút idegen a konditermi szubkultúra (életemben nem emeltem egy kilót sem és sajnos sztereotípiáim is vannak) de már iszonyatosan zavar a testalkatom.

2016. júl. 10. 19:41
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nálunk 20e egy havi személyi edzés (csoportban, ált. 3-4 fő van egyszerre), ahol csak veled egyedül foglalkoznak 3-4e körül óránként.

Szerintem abszolut megéri legalább az elején, ugyanis ha nem tanulod meg SZABÁLYOSAN csinálni a gyakorlatokat akkor:

- Sérülésveszélyes (nem kicsit, nagyon!)

- fele olyan hatékony sem lesz

Az edzőt úgy találod meg, hogy mikor belépsz a terembe megkérdezed, hogy ki az :)

Pár szó a teremben az etikettről:

- KÖSZÖNJ! Senki nem fog kis csírának tartani (ahogy sokan hiszik). Öltözőbe be, dobj egy "sziasztok"-ot és kész. Nem nagy ügy.

- TÖRÖLKÖZŐ! Bármilyen gépet / padot használsz terítsd le a törölköződdel. Legnagyobb parasztok, akik izzadtan ráfeküdnek a gépre - néha még félmeztelenül is... Vagy ha ne adj isten nincs törölköződ, mert otthon maradt / megette a kutyád / ellopták a repotoidok a buszon / stb... akkor miután végeztél a gépen / padon TÖRÖLD LE! Minden normális teremben van kirakva papírtörlő + fertőtlenítő spriccni.

- Ne stoppold a gépeket. Használd és amikor nem dolgozol engedj oda mást. Nincs is annál idegesítőbb, mikor valaki nyom 6 ismétlést 15 másodperc alatt egy padon utána meg ül rajta 3 percet és a telefonját nyomogatja, más meg nem tudja használni.

- Ha beszállnál valakihez (vagyis dolgozik valaki a gépen de te is ott szeretnél) akkor kérdezd meg, hogy beszállhatsz-e. 100-ból 99x azt fogja mondani, hogy persze, nyugodtan.

- Ne szállj be olyanhoz, aki 5x akkora súlyokkal dolgozik, mint ha, ha tárcsás a gép (tárcsás gép = pakolni kell rá a tárcsás súlyokat. Lapsúlyos gép = csak átdugod a biztosítót a lapsúlyokban), mert marha szar 100 kilókat fel és le pakolni 1 percenként.

- Súlyokat tedd vissza a HELYÉRE!

Kb. ennyi. Akin látod, hogy tapasztaltabb nyugodtan kérhetsz segítséget, a sztereotípiákkal ellentétben a legtöbb ember teljesen normálisan áll a kezdőkhöz és nagyon kevés a suttyó (persze nyilán helye is válogatja).

2016. júl. 15. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!