Miért lehet az, hogy nem szimmetrikus a felsőtestem? Kép lent
Már 3 éve edzek rendszeresen, jelenleg 18 éves vagyok, és egyre kellemetlenebbé válik, hogy a felsőtestem mondhatni nem szimmetrikus, és nem csak kinézetileg van vele gondom, hanem diszkomfort érzést kelt bennem.
Viszont vannak állkapocs ízületi problémáim, lehet hogy összefügg ez a két dolog? Nem tudom biztosra, ezért is kérdezlek meg titeket, egyre kellemetlenebb ez az egész, mit lehetne tenni ellene?
Kép: [link]
A diszkomfort érzés miatt szerintem is keress szakembert.
Az asszimmetriád egész normálnak tűnik nekem, vannak persze nagyon szimmetrikus emberek, de a többség többé-kevésbé asszimmetrikus, eléggé láthatóan.
Az izom tapadásától, az ahhoz tartozó inak hosszától, a csontozattól és nyilván az izmok edzettségétől függ az izom milyensége, kinézete.
Az ember két oldalán nem feltétlenül egyeznek meg ezek a tényezők. :D
A tapadás és a csontozat teljesen genetikailag meghatározott faktorok, ezen nem igazán tudsz változtatni.
Ha viszont mondjuk kisebb az egyik melled, mint a másik, akkor nyilván csak annyi, hogy a lemaradt részre több munkát végzel, így idővel utolérheti a nagyobbikat.
Bár én nem sok asszimmetriát látok ezen a képen ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!