Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mit tehetek hogy szimmetrikus...

Szilard999 kérdése:

Mit tehetek hogy szimmetrikus legyek?

Figyelt kérdés

Szoval az egesz bal felem fejletebb mint a jobb,peddig jobbkezes vagyok.

Az izmaim jobban kivannak fejlodve a bal felemen,elkesztem kondiba jarni es most megjobban latszik,peddig mindketorre lab/kez ugyananyit nyomok szoval a balra nemrakok tobbet.

Mit tehetnek?Edzek tobbet a jobb felemre?

Szoval 1-2 cm elteres van aztan a bicepszemnel van 3cm is a bal labamnal az izom kivan fejlodve jobban mig a jobban alig latszik es nagyon idegesito!

Mit tehetnek?

2016. ápr. 13. 09:04
 1/10 anonim ***** válasza:
Valamennyire mindenki asszimentrikus, ha durván az vagy, érdemes lenne megnézetni van e gerincferdülésed, vagy hasonló, mert ezek is okozhatnak komoly asszimetriát. Gyengébb karnál mehet esetleh plusz egy sorozat, de nagyon nem érdemes ezt túlvariálni.
2016. ápr. 13. 09:10
 2/10 anonim ***** válasza:
csinálj csak kézi súlyzós gyakorlatokat. fekvenyomás, fürészelés, evezés padon, lórugás, előreemelés, oldalemelés, bicepsz curl, jobb ötletem nincs :\
2016. ápr. 13. 09:27
 3/10 A kérdező kommentje:
Gerincferdulesre utalo akarmi nincsen,edzek tobbet a jobb felemre?
2016. ápr. 13. 09:53
 4/10 anonim ***** válasza:
Basszus, ugyanez, jobbkezes vagyok, és a bal oldalamon minden izom látványosan nagyobb. Erőben pedig nem érzek különbséget. Fogalmam sincs, hogy hogy lehet ekkora különbséget korrigálni.
2016. ápr. 13. 11:53
 5/10 anonim ***** válasza:
Lehet olyan tartásbeli problámád, amiről nem is tudsz. Nekem nagyobb a jobb karom, a bal szárnyam sokkal kerekebb, a jobboldali lejebb tapad. A jobb vállam kerekebb, viszont a mellem meg a bal oldalon erősebb. Sose leszel full egyforma.
2016. ápr. 13. 12:00
 6/10 A kérdező kommentje:
:))) engem idegesit :)) de meg mindig nemkaptam valaszt..
2016. ápr. 13. 14:07
 7/10 anonim ***** válasza:
Kaptál választ, lehet nyomni a gyengébb karoddal plusz 1-2 sorozatot, meg próbálj jobban odakoncentrálni agyban ennyit tudsz csinálni. Az nem egy járható út, hogy egy komplett edzést lenyomsz pluszban egy lemaradt lapockához, vagy tricepszhez. Ennél többet nem tudsz csinálni. Vagy feljön valamennyire egy idő után és javul a szimetria, vagy így jártál.
2016. ápr. 13. 17:16
 8/10 anonim ***** válasza:
És igen is a tartásodat, meg a gericedet nézesd meg egy igazi szakemberrel.
2016. ápr. 13. 17:17
 9/10 A kérdező kommentje:
Most neztem es a bal kulcscsontom fenneb van mint a jobb 0/5mm el
2016. ápr. 14. 13:44
 10/10 Klanwarrior ***** válasza:

Akkor valószínűleg gerincferdülésed van. :/

Egyébként ha rúddal nyomsz, vagy olyan gyakorlatot csinálsz, amiben a kér feled nem egymástól függetlenül mozog, akkor képes a tested tudat alatt is az egyik oldaladdal több erőt kifejteni, így hosszútávon a másik lemaradhat.

Ez ellen jók az egykezes/egylábas gyakorlatok.

Plusz, a lemaradt oldaladat felhozni esetleg úgy tudod, ha mondjuk minden gyakorlat végén tolsz még plusz pár ismétlést (lehet csaló ismétlés is, a lényeg, hogy kifingasd az izmot). Például rúddal bicepszezel, és miután letetted a rudat, a gyengébbikkel tolsz még párat egy könnyebb kézi súlyzóval.

Járható út még az, hogy például Hétfőnként van melledzésed, és legyen csütörtökön hátedzésed.

Hétfőn leedzel mellre, ahogy szoktál, és csütörtökön a lemaradt oldalra nyomsz 3-4 sorozatot kézisúlyzóval.

A lehetőségek végtelenek, de ne vidd túlzásba, mert ha túledzed az adott izmot, nem fog megfelelően regenerálódni, és oda a befektetett plusz energia.

Hajrá :)

2016. júl. 5. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!