Miért megy el az edzéstől a kedvem?
milliónyi tényezője lehet
túledzett vagy
nem alutál eleget
nem változtattál régóta az edzésterven
nem variálod a gyakorlatok sorrendjét edzésről edzésre
nem bírod a bezártságot és a bizonyos fokú monotonítást, más sport való neked, foci, kosár, stb
nincs sikerélményed rövidtávon, nem növekedsz, erőben, izomtömegben, stb
meg kell találni az okát és meg kell szüntetni, de ehhez tudni kell mi a kiváltó ok, néha csak később jön rá az ember, amikor belefog másba, vagy kihagy pár hetet
Azert mert neked az edzesmunka es az egeszseges taplalkozas az izmos test eleresehez szukseges elengedhetetlen rossz.
Nekem az izmos test a sport es az egeszseges taplalkozas pozitiv mellekhatasa.
Örülj neki, hogy van, amikor van kedved edzeni. Létezik ember, aki utálja, unja, rá kell kényszeríteni magát, de megteszi, mert a céljait így érheti el.
Nem irigylendő, de ez van.
Nem kell kedv az edzéshez és nem kell étvágy vagy éhség az evéshez. Csinálni kell. Jobb, ha van kedv, persze, de ez a luxus nincs meg mindig.
Gondolj a céljaidra s arra, ami máskor vonz az edzésben. Pl. én roppant kíváncsi vagyok és szeretek versengeni, a magam pici szintjén leginkább magammal. Izgalmas tud lenni lenyomni azt, ami múltkor még nem ment... Ha valamit utálok (ez nálam csak a lábazás), mert gyenge vagyok és nem megy, akkor is jó mégiscsak lenyomni és virtuálisan megveregetni a vállamat. Nekem a távlati célok kevésbé motiválók az adott pillanatban, de másnak az lehet a jó.
Néha egyébként fizikailag nem bírom. Az ilyet el kell kerülni (megfelelő alvással, megfelelő evéssel, nálam ez szokott lenni a gond), de ilyenkor lehetőleg lenyomom lazább fokozatban, a felénél abbahagyni az annyira rossz (főleg teljes testes edzésnél), hogy azt a lelkifurdalást s fizikai veszteséget inkább kihagyom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!