Ökölvívás, vagy testépítést?
193 cm vagyok, jelenleg 74 kiló, és válaszút előtt vagyok.
Most, hogy elkezdtem a kondit, már felszedtem 8 kiló-t (izom), látszik is a fejlődés is rendesen, de lomhább, lassabb vagyok, illetve a Box miatt a jobb csuklóm az utóbbi fél évben nagyon elkezdett fájni.
Sokat segítene, ha leírnád, hogy milyen gyakoriak, és milyen intenzitásúak ezek az edzések, valamint mióta csinálod őket.
Így csak annyit, hogy naná, hogy a gyúrástól lomhább vagy, főként, ha tolsz is valamit.
A boxtól pedig nem tudom, hogyan fájhat egy csukló, ahhoz nagyon el kell rontani valamit (nagyon ócska kesztyű, ütőtechnika). Hosszú évek óta muay thaiozom, és semmi baja az ízületeimnek, sőt.
1. Válasz írónak:
Igen, sajnos sikerült elég hamar nagyot nyúlnom, és nagyon nehezen tudok hízni.
Voltam 64 kiló is ezzel a magassággal, sajnos igen.
2. Válasz írónak: az eddzéseim nem folyamatosak, mondhatni alkalmi jellegűek, és elég nagy intenzitású.
A boxot kb 1,5 éve kezdtem, a testépítést meg 1 hónapja
Nem vagy, hanem és.
Ha a csuklód fáj, ne boxolj, amíg rendbe nem jön. Lehet, hogy a testépítést sem ártana pihentetni.
Ha nehezen jönnek a kilók, számold a makróidat és növeld a bevitelt, ha kell.
ha jól akarsz kinézni, akkor testépités.
ha jól akarsz verekedni, akkor box.
ha mindkettő, akkor mindkettő.
Köszi, Szintis Zoli! :D
Igyekszem majd betartani !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!