Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Lehet szedni fehérje turmixot...

Lehet szedni fehérje turmixot és soya lecitint szoptatás alatt?

Figyelt kérdés
ma kaptam ajándékba,de van egy 9 hónapos babám aki még szopik.nemrég kezdtem edzeni és fogyókúrázni,de félek hogy ezek átmennek az anyatejbe?nem értek hozzá ezért kérném a tanácsotokat

2016. jún. 12. 21:34
 1/7 anonim ***** válasza:

gondolom van tejpótlód a cici mellett.

az szerinted mi?

ugyanaz a tejsavóprotein amit kaptál csak tele van vágva cukorral.

ha volt terhességi IR-ed,akkor viszont nem jó a tejsavó és érdemesebb lenne tojásproteint fogyasztani helyette.

2016. jún. 12. 22:04
 2/7 anonim ***** válasza:
A dobozon fel van mindig tüntetve, hogy szoptatás és terhesség alatt szabad-e.
2016. jún. 13. 00:18
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!nincs tejpótló,még sokat cicizik és szerencsére van bőven!a dobozon és a neten nem találtam semmi infot a szoptatás alatti szedésről
2016. jún. 13. 07:51
 4/7 anonim ***** válasza:

Szerintem egyikkel sincs gond. A lecitint gyakorlatilag nem lehet túladagolni, extrém bevitel esetén számoltak be hasi panaszokról, de gondolom nem marékszámra szednéd. Egyébként szoptatás és terhesség esetén még javasolják is, ráadásul lecitin van a majonézben, a jégkrémekben emulgeálószerként, mégsem kérdezi meg egy szoptató nő sem, hogy szabad-e ilyeneket enni :D. Természetes forrása a lecitinnek a tojás, a húsok, a szója, zöldségek, gabonák, szóval alapból sok mindenben megtalálható.

Fehérje turmixot is lehet inni, én is iszom, és szoptatok is mellette. Ha a babádnak eddig nem volt problémája azzal, hogy tejterméket fogyasztasz, tehát nem tejérzékeny, akkor minden további nélkül mehet a tejsavóprotein. Ugyanolyan élelmiszer, mint mondjuk a csirkemell, csak por állagú, gyorsabban felszívódik, és gyorsabban be lehet vinni.

Önmagában persze nem fogsz egyiktől sem fogyni. A fehérjebeviteled mindenképpen legyen meg (2 x testsúlykilogramm), a többi makróval meg úgy variálj, hogy kalóriadeficitben legyél, és a tejed ne menjen el. A szoptatás miatt számolhatsz magadnak pluszban kb. 300-500 kcalt, attól függően, mennyit szopik még a kicsi. Nálam nem gond pl. az alacsony szénhidrátbevitel, de van, akinek drasztikusan visszaesik tőle a tejmennyisége. A kalóriabázison tudod vezetni az étkezéseidet, kiszámolja neked a makrókat is.

Remélem, tudtam segíteni. :)

2016. jún. 13. 11:22
 5/7 anonim ***** válasza:
A lecitint tapasztald ki, nekem pl. fejgörcsöm volt tőle mindig. Eltartott egy ideig míg rájöttem, hogy attól van.
2016. jún. 13. 14:17
 6/7 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm mindeninek!akkor megpróbálom őket!nem szeretnék extra mennyiségeket,úgy gondoltam hogy napi1 lecitin és 1 turmix edzés után.esetleg reggeli helyett szabad inni ilyen turmixot?mert mindig az a bajom hogy mire elindulok 2 gyerekkel az oviba meg a vásárlás stb...kb.10-11 óra körül jutok először kajához,és ha ezt lehetne reggel inni akkor azt könnyebb itthon gyorsan megiszom és kész!

vagy ez hülyeség?

2016. jún. 13. 14:30
 7/7 anonim ***** válasza:

Bármikor lehet inni, a lényeg az, hogy a napi beviteled meglegyen. Ha neked úgy kényelmesebb, akkor idd reggel. Én tízóraira szoktam inni egyet, meg edzés után, de van, amikor a tízórai időpontilag egybe esik a reggelivel, mert én is 10 óra körül jutok el a reggeliig, ilyenkor a reggelim mellé (ami tojás+banánból palacsinta) betolok egy fehérjeturmixot.

Amúgy van egy csomó kaja, ami gyorsan elkészíthető, és szoptatás közben is tudod enni reggelire pl. a zabkása, de egy tojásrántotta is gyorsan megvan, vagy előző nap kisütött csirkemell zöldségekkel. Bármi. Én sajna ragaszkodok a kis "palacsintámhoz", amit idő elkészíteni, ezért tolódik legtöbbször a reggelim.

2016. jún. 13. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!