$egitenétekk egy kezdő lánynak? Milyen táplálékkiegészítőt vegyek?
Sziasztok!
18 éves lány vagyok, már a genetikám miatt is vékony testalkatú, szóval hiába eszek, soványka vagyok.
Testömegindex szerint optimális a súlyom,de inkább a túl vékony fele húz.
Mivel evéssel nem tudok hízni, elhatároztam,hogy izomtömeget növelek, az szebb és egészségesebb is lenne, és mivel sporttal kapcsolatos egyetemre indulok,elférne a jó kondició.
A problémám az, hogy félek, hogy nem fogok bevinni elég táplálékot, és akkor az edzések mellett csak fogynék, amit nagyon nem akarok. Őszintén fogalmam sincs miből mennyit kéne ennem. Annyit tudok,hogy több fehérjét kéne, ám tojást ritkán eszek, mert nem szeretem, ezeken kívül imádom a zöldségeket, gyümölcsöket, csirke és sertéshúst,de nincs minden nap lehetőségem ilyet enni.
Ezért arra gondoltam veszek táplálékkiegészítőt, de mielőtt vennék egyet hasracsapással, gondoltam megkérdezlek titeket, hátha akad itt egy-két segítőkész ember, aki tudna nekem ajánlani valamit!
Várom a válaszokat :)
HeroldKA, szerintem sokszor ok nélkül pontoznak le, de itt tényleg te nem érted. Egyetértek veled abban, hogy van az a mennyiség, amitől hízna a kérdező, de azt simán el tudom képzelni, hogy annyit ő sehogy, semmiből nem képes legyűrni... Van ilyen. Sőt, én pl. simán elhíztam pár évtized alatt, de elég alapos nonstop zabálással ment fel évi EGY kiló, már az elején is, amikor még kisebb volt a kalóriaigényem. Ha sokat eszem, begyorsul az anyagcserém, vannak ilyen emberek. Én tudtam rengeteget enni mindennap, de erre nem mindenki képes s még én is irreálisan lassan híztam.
Viszont hiába ilyen egy szervezet, ha kalóriatöbbletet és terhelést kap, muszáj neki izmot építeni normális tempóban, ez a normális, logikus válasz a részéről. Hogy a többlettel edzés nélkül mit csinál, az már más, de edzeni, rendesen enni s nem izmosodni, olyanról még nem hallottam, maximum valami furcsa betegséggel nem jön össze, amúgy tuti módszer.
Ja, ha az anyagcsere élből iszonyat gyors, nemcsak többletkor indul be igazán, akkor nehéz. Nem lennék szuper ektomorf. De az ritka, én első körben nem erre gondolok a kérdezővel kapcsolatban.
Az étkezésnek mindenképpen jónak kell lennie, kérdező, ha nagyon keveset eszel, akkor némi kiegészítő sem ment meg :(
Köszi a többi választ is.
Heroldka csak annyit magyarázz már el nekem,hogy honnan a jó égből tudod te azt,hogy nem eszek annyit amennyit kéne, és hazudok?
Egy kérdést tettem fel,hogy kb mennyi lenne,pontosabban Mi lenne a legjobb kaja+ táplálékkiegészítő. Ha erre nem tudsz válaszolni mit osztod a semmit?
Mindig annyit eszek,minden étkezésnél, amennyi belém fér. Többet már nem tudok. És hidd el, nem kis mennyiségről beszélek. Anyukám fele ennyit nem eszik meg, nagyon sokszor csodálkozik hova fér belém ennyi minden, és ő sokkal kövérebb mint én.
Apukám-nyugodjon- ő is zabált mint az állat, mégis csak a hasa nőtt meg, amúgy meg nádszál volt.
Ráadásul vidéki vagyok, és ha ismered az itteni kajákat(hagyományosokról beszélek, mint a házi kolbász, töltöttkáposzta stb)akkor tudhatod hogy itt van dugival hízlaló kaja.
Úgyhogy nekem ne ugráljon egy idegen itt, mint aki mindent tud rólam, közben meg elszáll magától.
Amúgy meg szövegértelmezés 1-es, ülj le!
Ha tudnál normálisan olvasni és értelmezni egy szöveget, akkor rájöhettél volna, hogy ez "Őszintén fogalmam sincs miből mennyit kéne ennem." a kijelentésem arra vonatkozik, hogy MIUTÁN elkezdek edzeni miből mennyit/mit kell ennem, hogy izmosodjak!
És ~~~NEM~~~arra vonatkozott,hogy nem tudom mit kell ennem ahhoz,hogy hízzak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!