Szálkásítás, katabolizmus?
18 éves vagyok. 3,5 éve edzek már lassan. Sikerült jelentős mennyiségű izmot felszednem magamra, de közben feljött azért némi zsír is. Testzsír százalékom: 21% és 98kg vagyok. Belefogtam már párszor szálkásító diétába, de annyira visszaesett a teljesítményem, hogy nem fejeztem be a diétát, mert aggódtam ,hogy nehogy elindítsak egy katabolikus folyamatot.
Edzésem rendben van, de a kajálásban gondok vannak. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám minimalizálni az izomveszteséget? Mennyire fontos a fehérje turmix napközben szálkásítás alatt? mert eddig szinte csak edzés után ittam. Mennyire segít a BCAA, érdemes nagyobb mennyiségben szedni diéta alatt? Mennyire tartsam lent a szénhidrát és zsírbevitelt? Ha rendben van a diéta és szedek mellé BCAA-t, glutamint, kreatint, revexet-et, akkor körülbelül hány százalékos izomveszteségre számíthatok?
Testépítésben jártas emberek tanácsait várom vagy azokét akik végig csináltak már szálkásítást.
Proteinpor nem kell ha megvan szilárd kajából is a napi beviteled. Bcaa jól jön edzés alatt, de ne várj sokat.
21% tzs az nem némi zsír. ;)
10-12% tzs-ig jó étrenddel nem szabadna izmot vesztened.
Szálkásítás alatt teljesen normális, hogy esik a teljesítményed, de ha megvan a megfelelő fehérjebevitel és nem vágod meg drasztikusan a bevitt kalóriát, valamint a fogyás üteme kontrollált (heti 0.5, maximum 1 kiló), akkor izmot csak minimális mennyiségben veszítesz úgy 12%-os tzs-ig, ahogy Cortez is írta.
Diéta alatt a BCAA és kreatin segít megtartani az izmot és regenerálódni, de ez max. 1-2%-ot jelent, csodát ne várj tőle :)
És azt, hogy hány % izmot fogsz veszíteni, azt kb. lehetetlen megmondani.
Zsír legyen 1g, aminek a fele legyen telítetlen, fehérje 2g, a CH-val meg lehet játszogatni úgy, hogy meglegyen a kalóriadeficit. Én legalább is így csinálom, és nekem több, mint egy éve működik a dolog :)
Peace, és sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!