Mi a helyzet a steviával?
Figyelt kérdés
Asszony sütött pár muffint tiszta alapanyagokból - mandulaliszt, mandulatej, tojás, natúr kakópor, kokusz-zsír, egy nagyon kevés meggy és stevia.
Az utóbbiból 150g ment bele, de ahogy nézem a dobozát, igaz, hogy ez 150g CH, de 0 (nulla, ohne, nyista, zero) kalória. Ez most azt jelenti, hogy akkor ebből a CH forrásból akár kilókat is ehetek és nem lesz semmi gáz, vagy van valami csapda? Csak azért kérdezem, mert diéta alatt vagyok, és elég maximalista. Ha a steviában lévő CH nem számít, akkor ma még belefér 1 muffin, viszont ha csapda, akkor nem.
2016. máj. 27. 20:29
1/8 crudy válasza:
A stevia lényegében nem cukor hanem édesítőszer. Tényleg nulla a kalóriája.
2/8 anonim válasza:
Most ha jol ertettem akkor 150g ch de 0 kalori. Bosi ha felre ertettem.ami nem lehet mert 1ch=4kaloria
3/8 anonim válasza:
nem értetted félre, a kérdező fogalmazott rosszul. 150g steviába 0 kalória van -> 0 ch, fehérje, zsír, akármi.
4/8 anonim válasza:
kérdésre válaszolva: igen, 0 kalóriás édesítőszer.
5/8 anonim válasza:
Nézd meg jobban azt a dobozt! Én úgy tudom, 0 a CH tartalma. Én csak azért nem használom, mert nem tudok mit kezdeni az utóízével. :/
6/8 A kérdező kommentje:
Nem fogalmaztam rosszul :) Ez van a dobozára írva. Megnéztem megint.
100g tartalmaz - 99g CH-t, ezért is zavarodtam össze én is. De akkor ezek szerint ez mehet. Köszönöm a válaszokat :)
2016. máj. 27. 20:53
7/8 anonim válasza:
Az biztosan nem tiszta stevia, nézd meg az összetételt, és kiderül. A tiszta steviából ennyit beleraknál ehetetlen lenne, mert több százszor édesebb, mint a cukor. Valószínűleg eritritollal van keverve, ami egy cukoralkohol, és elvileg nem képes az ember lebontani, ezért nullkalóriás.
8/8 A kérdező kommentje:
Igazad van, eritritollal kevert. A lényegen nem váloztat :D Nulla kalória az nulla kalória ;)
2016. máj. 27. 23:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!