Tapasztalt testépítők! Izomtömegnövelés szempontból melyik a jobb, nagy súlyokkal nagyon hamar kifáradni, vagy kisebb súlyokkal tovább edzeni és érezni azt, hogy bedurranok?
Figyelt kérdés
Bővebben, pl fekvenyomás 80*10, 60*8, 45*8, 45*4 és totál ki vagyok fáradva, de nem annyira érzem, hogy szét akarnának robbanni az izmaim. Vagy 50*16, 50*10, 50*10...és ebből elég sokat meg tudok csinálni, de ha egyszer elkezdem így, nem igazán tudok növelni a súlyon és edzés alatt sosem tudom kinyomni azt, amit pihent állapotban tudnék, de viszont jól bedurrannak az izmaim. Melyik a jobb?2016. máj. 24. 18:40
11/21 anonim válasza:
Lehet nem úgy kéne nekiállni fekvenyomni, hogy bemész a terembe, csinálsz 2db karkörzést aztán utcu neki. Amivel elsőre kimegy 10 ismétlés azzal le kell, hogy tudj nyomni 5x5-öt simán.
12/21 Cortez70 válasza:
Buta vagy kérdező. Egy olyan súlyt válassz, amibe megy pl az 5x5. Az első 5-nek simán kell menni, hogy az 5. sorozatban is meglegyen az 5 ismétlés. Tehat nem az 5 ismétléses maximummal nyomod a sorozatokat. Kisebb súlyon kezdesz, majd hetente emelsz a használt súlyon. Ha már nem tudsz emelni, akkor deload és indul elölről.
13/21 A kérdező kommentje:
Hát fél éve edzek és az izületeim hozzászoktak, és tényleg annyira elfáradok, hogy 80at kinyomom 10szer teljes erőbedobással aztán pár perc pihi után egyszerűen nem megy több 4nél, lehet hogy ha többet pihennék menne,azt nem próbáltam még, de
így még senkit nem láttam edzeni :D
2016. máj. 24. 19:04
14/21 A kérdező kommentje:
persze lehet hogy be tudok lőni olyan súlyt, hogy az első 5 játszi könnyedséggel kimegy az utolsó 5 meg kínszenvedéssel.
2016. máj. 24. 19:08
15/21 anonim válasza:
szerintem rossz az időérzéked, nincs más ötletem. konkrétan nézz rá az órára mikor végzel, és várj 4 percet. de hogy nem láttál még embert edzeni? hogy pihen? látom arra fele nem sokan csinálnak alapgyakorlatokat :D
16/21 A kérdező kommentje:
Rendben megpróbálok többet pihenni, meg megpróbálom az 5x5-t is. Egyébként azt láttam, hogy ahány ember annyi féleképpen csinálja. Azt biztos hogy kis bemelegítés után tudom a legtöbb súlyt kinyomni, ha már kis súlyokkal elkezdem talán csak aránytalanul hosszú pihenés után menne ki a nagy súly. Lehet hogy én egyszerűen csak így működök.
2016. máj. 24. 19:20
17/21 anonim válasza:
Én így melegítenék be 80-hoz:
1. rúd × 5-15-akármi
2. 40 × 3
(3. 60 × 1-3)
4. 80
A harmadik akár ki is hagyható.
Mondjuk én nem melegítek be 110-hez se... meg nem is nyújtok edzés után. Persze én buta vagyok, szóval ilyet senki ne csináljon.
18/21 anonim válasza:
Az "5-15-akármi" az egy range, nem egy adott ismétlésszám. Csinálj annyit amennyivel bemelegednek az ízületeid, meg hozzászoksz a mozgásmintához.
19/21 A kérdező kommentje:
Néha szoktam úgy (hogy ne csak karkörzés legyen) hogy 20x10, 40x10, olyan 3 perc pihenéssel bemelegítésnek, de ez után a 80 már nem megy ki 10szer, utána meg pláne nem. Baromira leszívja az energiámat, talán ha 10 percet pihennék akkor menne újra, ezt még megpróbálhatom. Még esetleg az lehetőség hogy 5x5 80-al, de mindenhol azt olvastam hogy "bukásig" érdemes csinálni, nekem pedig az csak úgy megy ahogy írtam korábban. 5.-re a 80-at valószínűleg 1szer sem tudnám kinyomni. De majd megpróbálom, majd beszámolok itt.
2016. máj. 24. 19:54
20/21 anonim válasza:
Olvasd el amit #5 linkelt es csinald ugy. Itt elmagyarazni, hogy miert az pont olyan hosszu lenne mint maga a cikk. Nem az izombukastol fogsz fejlodni tehat felesleges 8-at nyomni mikor az edzeszervbe 5 van eloirva. Attol fogsz fejlodni, hogy folyamatosan no a volumen es a hasznalt suly.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!