Ha a tej miatt pattanások jönnek ki rajtam akkor lehet hogy majd a fehérjepor miatt is?
Sziasztok!
Laktóz érzékeny nem vagyok, viszont ha tejet iszom akkor általában pattanások jelennek meg rajtam szóval nem is iszok tejet/tejtermékeket.
Fehérjeport viszont majd fogyasztani akarok, de kicsit félek attól hogy majd pattanásos leszek amiatt. Ez előfordulhat?
Van, aki napi 1-másfél liter tejet iszik, hallottam már ilyenről (a fogyókúrásban szinte minden van :D). 6 deci nem is sok, ifjan szerintem ittam annyit, de egy liter egy kései reggelire is megtörtént nyáron. Ijesztő belegondolni, akkoriban hogyan ettem, pedig igyekeztem ám, de a helyes információk begyűjtése nem olyan egyszerű, ha nem fókuszál rá nagyon az ember.
Én nem erőltetném a tejsavófehérjét laktózérzékenységnél, sokaknak baja van vele. Fehérjeporokban nem vagyok otthon, de mi a baj a tojás alapú fehérjével? Ha nem zavarna, hogy nem házi tojásból van, s nem lenne a rendes tojás életem egyik alappillére, én azt választanám.
A növényiekkel kicsit szkeptikus vagyok. Belefutottam egy cikkbe a rizsfehérjéről, boldogan írták, hogy mindössze 2 esszenciális fehérjéből van kevesebb benne, mint a tejsavóproteinben, de az egyiknél valami tört mennyiség volt, ami nem győzött meg. Csupán 1-2 esszenciális aminosavat durván kihagyni (az, hogy van benne, de iszonyú kevés, az majdnem ugyanaz) sima zöldséggel is tudok, az engem nem hat meg, nekem rendes aminosavprofil kell, mindenből megfelelő mennyiség. Ha vegán lennék, rendes cikket keresnék, ami informatívabb. Lehet, hogy valóban a rizsfehérje a szent grál, nem tudhatom, de az a cikk akkor sem volt meggyőző, pedig nagyon az akart lenni.
Régebben a kenderfehérjéért voltak oda, azzal most nem tudom, mi van.
Maradok a komplett, finom, jó helyről származó, adalékanyagmentes állati fehérjeforrásaimnál.
#12: Pontosan 6,1 dl. A múltkor a fogyi témakörben egy emberkének kiszámoltam. :D
Ez az MHN whey 25 grammos adagjával egyenértékű fehérje.
Kérdező, kérdés, mennyire vagy rá érzékeny. A fehérjeporban nagyon kevés laktóz van, ugyanis a gyártás során kivonják belőle a nagy részét.
Az a baj hogy pontosan nem is tudom hogy a tejre csak egy ideig elég csúnya volt a fejem aztán egyik napról a másikra kizártam a tejet,tejtermékeket az életemből de ezek mellett a csokit is. Volt olyan hogy bevágtam egy nagy adag táblacsokit másnap csomó pattanás megjelent és nem tudom hogy ez a tej miatt van-e ami benne van.
Egyébként régen egy darab pattanás nem volt rajtam csak az utolsó pár évben (19 éves leszek ha ez számít)
Tapasztald ki. Vegyél kis kiszerelésben tejsavót, 4-5 zacskónyit, 1500 ft. Megiszod 2 nap alatt, és figyeled mi történik veled. Ha nem jön ki nincs baj, ha kijön meg lehet próbálni kis kiszerelésű laktóz mentes proteint. Ha ettől is kijön, marad a tojás vagy/és növényi.
De a szervezet idővel ha nem is minden esetben, de alkalmazkodik. Én pl. gyerek koromban rettenetesen beteg voltam a tehéntejtől, megittam egy bögrével és vehettem 2-3 napos bérletet az ágy és wc között. Elkezdtem kevert fehérjével anno (nem ez miatt, hanem az ára miatt), majd kevert állati, tej, végül tejsavó fehérje. Most már kb. 5. éve átlagban napi 2 adag tejsavót megiszok. Egy csaló napomon 2,5-3 liter tehéntej bemegy 2 doboz gabonapehellyel, semmi bajom nincs tőle.
Hát igen főleg az ára miatt szeretnék tejsavó proteint amellett hogy az állati eredetű nekem jobban tetszik.
Tetszik az ötleted lehet hogy kipróbálom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!