Tényleg ennyire fontos, hogy a gyakorlatokat nagy súllyal végezzük?
A célom nyilvánvalóan az, hogy minél nagyobb izomtömeget építhessek magamra, aminek elvileg a megoldása a nagysúlyos, továbbá nagysúlyos alapgyakorlatokra kihegyezett edzés. De ez minden esetben helytálló?
Kevés jobb érzés van annál a világon, mikor magadhoz mérten hatalmas súllyal guggolsz / elemelsz / fekvenyomsz. De megéri mindez a sérülésveszély miatt? Nekem sajnos a derakam megsínylett egy kiadósabb felhúzást, azóta abbahagytam szinte minden gyakorlatot, ami a derakat nagyobb mértékben terheli. Nagyon újrakezdeném ezeket, mert például a lábnapot nem érzem guggolás nélkül, de félek, hogy egyszer túlfeszítem azt a bizonyos húrt, azután pedig vége az edzésnek.
(Ronnie, akit nagyon kedvelek, szintén ezt támogatta, meg is lett sajnos az eredménye.)
Ti mit tennétek ilyen esetben?
Másrészt ott van minden más gyakorlat, ami nem tartozik bele a legalapabb dolgok közé, de mégis azt vallja minden ember, hogy azt is nagy súllyal kell végezni. Én jó 30-40%-ot csökkentettem a súlyokból és sokkal jobban érzem a célizmot, meg magát az edzést is. (Természetesen nem izolálásról beszélek.)
Mégis miért preferálja mindenki a rángatózósabb edzést, mint az ésszerű súlyokat?
Köszönöm, ha végig olvastad, kíváncsi vagyok a tapasztalatodra! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!