Az normális, hogy ennyire izomlázam van?
Figyelt kérdés
2 hete kezdtem el intenzíven edzeni itthon. Egy kezdő edzéstervet követek, vannak benne pihenőnapok de egyszerűen nem tudom követni mert ha végigcsinálom egy nap a leírtakat másnapra annyira fáj mindenem, hogy muszáj kihagynom 1-2 napot így viszont borul a terv. Próbáltam már azt is, hogy a fájdalom ellenére mégis rádolgozok és csak rosszabb lett. Pedig annyira nem nehéz a program amit kiválasztottam. Normális ez így? Hány hét után jön el amikor nem fog ennyire fájni minden izmom másnapra?2016. máj. 17. 22:05
1/2 anonim válasza:
aki 2 hete edz az nem tud intenzíven edzeni, mert nincs hozzászokva. Nem tudom milyen tervet követsz, de tuti, hogy egy rakás szar. Egy kezdő teljes testes átmozgató edzés kell heti 3x. Nem tudom mivel rendelkezel otthon, vagy miért nem mész terembe.
2/2 anonim válasza:
Ha kezdő vagy, eleve ki kell hagynod minimum egy napot a (teljes testes) edzésnapok között, legalábbis ez a szokásos módszer, szerintem nem véletlenül.
Igen edzetlen embernek a legelején nagyobb pihenés is kellhet, a legelső héten nekem se ment volna 48 óra múlva az újabb edzés, az izomláz miatt vártam másnapig. Mit se számít, hogy mekkora semmi súlyokat használtam, az én izmaimnak az sok volt.
A második héttől már OK volt a heti 3 edzés, bár azért az első héten sem haltam bele, nem erőltettem a lehető legnagyobb súlyok használatát kis ismétlésszámmal, inkább tanultam a gyakorlatok helyes végrehajtását...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!