Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mit csináljak, ha nincs mivel...

Mit csináljak, ha nincs mivel kimérnem a kaját?

Figyelt kérdés

Nem tudom sem a rizst, sem pedig a csirkemellet 100 grammra kimérni, mivel nincs hozzá mérlegem. Vagy van valami titkos módszer rá?

Most van 833g csirkemellem, 4 napra szeretném beosztani, de nem tudom hogyan csináljam, hogy egyelőek legyenek.

Azt sem tudom, hogy hogyan mérjek ki 100g rizst.

2016. máj. 17. 19:26
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél egy mérleget.
2016. máj. 17. 19:29
 2/8 anonim ***** válasza:

Most tényleg azon nyavalyogsz, hogy nincs 1500-2000 forintod egy mérlegre? [link]

Esetleg vaterán ennek a feléből is kapsz már valamit...

2016. máj. 17. 19:30
 3/8 A kérdező kommentje:
Addig kéne valami tanács, mire megjön a mérleg...
2016. máj. 17. 19:31
 4/8 Cortez70 ***** válasza:
Párezer ft a mérleg, nem összeg.
2016. máj. 17. 19:32
 5/8 anonim ***** válasza:
Addig a 2 napig, amíg az online megrendelt mérlegedet kiviszi a posta (hogy meg ne kelljen erőltetned magad) vágd 3 felé a csirkemelled, és jó leszel.
2016. máj. 17. 19:39
 6/8 anonim ***** válasza:

Mondjuk, ha tudod, hogy 4 napra kell beosztanod, akkor felesleges kimérni. Fogod a csirkemellet, megpucolod, és felvágod 4 egyenlő adagra. És ha azt a 4 adagot minden nap két részre osztod, akkor máris 100 g lesz nagyjából adagonként.

A rizset pedig ki tudod mérni bögrével, egy normál bögrényi rizs kb. 200 gramm.

2016. máj. 17. 19:57
 7/8 anonim ***** válasza:
59%
833g csirke 4 napra? Az nekem egy napi mennyiség, haha :D Spárba van kis házi mérleg elég extra :D
2016. máj. 17. 19:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Rizsre biztos találsz infót, hogy egy evőkanál mennyi meg ilyenek, bár ha nincs standard evőkanalad... Akkor 2 decis pohár. Milliméterbeosztásos edényed van? Ha nem, vegyél.

Ahogy mérleget is. Én egy kis élelmiszerboltban vettem, azokban is van olykor, nem volt drága. Máshogy nem tudsz mérni, nincsenek trükkök.

De az egyenlő részekre vágás, amit a húsnál írtak, jó.

Amúgy egy kiló rizst is szétöntögethetsz több darabba. Mondjuk kettőbe, s fél kilót megfőzöl, elfogy az, ha nem minimális mennyiségeket eszel.

Abból pedig semmi nem lesz, ha a csirkemelldarabok nem tökéletesen egyformák :) Nagyjából vágd négyfelé és kész.

2016. máj. 17. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!