Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Deadlift utáni alsó hát vagy...

Deadlift utáni alsó hát vagy derékfájdalom?

Figyelt kérdés

nem tudom eldönteni hogy amit érzek az a "jó fájdalom" vagy a rossz.. nem olyan érzés mint más izomcsoportnál..ezért arra gyanakszom hogy a derekamnak nem jó... közvetlen deadlift után fáj, aztán el is múlik, de nem nagyon fájdalmas csak úgy érzem mintha vmi nem lenne oké

a hátam egyenes, nem domboritok, kicsit azzal van gondom hogy amikor kezdődik a mozdulat, az a bizonyos dolog hogy eleinte "nyomni kell le a padlót" a lábbal, az nem annyira megy..mi lehet a gond? nem nagy súllyal csinálom, mert próbálom megtanulni a helyes módszert

2016. máj. 17. 16:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Lehet kéne egy öv a derekadra
2016. máj. 17. 16:59
 2/5 anonim ***** válasza:
Vetesd fel videóra. Meg nézd meg tükörben ha nem tetted. Neten keresztül nem lehet edzéstechnikát kijavítani.
2016. máj. 17. 17:01
 3/5 anonim ***** válasza:

Ehhez látni kellene téged gyakorlat közben, így nehéz bármit is mondani. Lehet, hogy csak úgy érzed, hogy a hátad egyenes, de olyat is láttam már, hogy valaki az emelés pillanatában gyakorlatilag már-már hiperhajlított.

Bemelegítés, nyújtás megvan mindig rendesen?

Elképzelhető, hogy nem emeled fel a fejed rendesen, így a mellkasod nem dől előre eléggé.

Vagy nem tudod rendesen aktiválni a hátad izmait.

Vagy gyenge a vádlid. Vagy nem megfelelő a kiinduló pozíció. A rúd nem felezi a lábfejet, vagy ez éppen rendben van, de a vállaid nincsenek egyvonalban a rúddal.

Vagy nincs rendben esetleg a légzés.

Az is lehet, hogy a negatív szakasz - amikor leengeded a súlyt - nem eléggé kontrollált, és a szakasz végén a derekad egy kicsit behajlik.

Rengeteg dolog lehet, de ahogy már írtam, így, látatlanban nagyon nehéz megmondani, hogy mi lehet a gond.

Amit leírsz arra utal, hogy a csípőd, derekad "kilő" - hamarabb emelkedik, mint ahogyan a vállad, ezért a terhelés egy részét a derekad veszi át, és ezért érzed a fájdalmat. Mindenképp a pozíción és a technikán kellene javítani szerintem, de jönnek majd nálam sokkal okosabbak, és ők talán többet tudnak segíteni.

2016. máj. 17. 17:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Pontosan ugyanezek voltak velem is!!!

Én a következő hibát követtem el szinte minden alkalommal:

[link]

2016. máj. 17. 17:57
 5/5 anonim ***** válasza:
Jó dolgokat írtak a srácok, az öves dolgot hagyjuk, kis súlynál nem ez a megoldás, majd ha eléri a testsúlya kétszeresét felhúzásban, akkor érdemes elgondolkodni a használatán.
2016. máj. 17. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!