Deadlift utáni alsó hát vagy derékfájdalom?
nem tudom eldönteni hogy amit érzek az a "jó fájdalom" vagy a rossz.. nem olyan érzés mint más izomcsoportnál..ezért arra gyanakszom hogy a derekamnak nem jó... közvetlen deadlift után fáj, aztán el is múlik, de nem nagyon fájdalmas csak úgy érzem mintha vmi nem lenne oké
a hátam egyenes, nem domboritok, kicsit azzal van gondom hogy amikor kezdődik a mozdulat, az a bizonyos dolog hogy eleinte "nyomni kell le a padlót" a lábbal, az nem annyira megy..mi lehet a gond? nem nagy súllyal csinálom, mert próbálom megtanulni a helyes módszert
Ehhez látni kellene téged gyakorlat közben, így nehéz bármit is mondani. Lehet, hogy csak úgy érzed, hogy a hátad egyenes, de olyat is láttam már, hogy valaki az emelés pillanatában gyakorlatilag már-már hiperhajlított.
Bemelegítés, nyújtás megvan mindig rendesen?
Elképzelhető, hogy nem emeled fel a fejed rendesen, így a mellkasod nem dől előre eléggé.
Vagy nem tudod rendesen aktiválni a hátad izmait.
Vagy gyenge a vádlid. Vagy nem megfelelő a kiinduló pozíció. A rúd nem felezi a lábfejet, vagy ez éppen rendben van, de a vállaid nincsenek egyvonalban a rúddal.
Vagy nincs rendben esetleg a légzés.
Az is lehet, hogy a negatív szakasz - amikor leengeded a súlyt - nem eléggé kontrollált, és a szakasz végén a derekad egy kicsit behajlik.
Rengeteg dolog lehet, de ahogy már írtam, így, látatlanban nagyon nehéz megmondani, hogy mi lehet a gond.
Amit leírsz arra utal, hogy a csípőd, derekad "kilő" - hamarabb emelkedik, mint ahogyan a vállad, ezért a terhelés egy részét a derekad veszi át, és ezért érzed a fájdalmat. Mindenképp a pozíción és a technikán kellene javítani szerintem, de jönnek majd nálam sokkal okosabbak, és ők talán többet tudnak segíteni.
Pontosan ugyanezek voltak velem is!!!
Én a következő hibát követtem el szinte minden alkalommal:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!