Miért vagyok extrém gyenge?
22 éves srác vagyok, magas, nagyon vékony (190 cm, kb. 65 kiló). Mindig is ilyen vékony voltam. A problémám az, hogy nem tudok teljesíteni a sportban és nagyon gyenge vagyok. 10 fekvőtámasz is nehezemre esik. Úgy érzem, mintha az izmaim nem működnének megfelelően, teljesen alulfejlettek. A karom ijesztően pálcika vékony, már 2 hete mindennap csinálok itthon fekvőket, nagyon nehezen megy, 50 darab 20 percbe telik. A legrosszabb, hogy nem leszek erősebb, nem jobb az állóképességem, leragadok ezen a szinten. Persze eszem rendesen is, többet mint egy átlag ember, egészségesen. Rizs, csirke, tojás, halkonzerv, zab, spaghetti, zöldség, vitaminbogyó. Szoktam bicajozni, úszni, ami szintén nagyon nehezen megy, de csinálom. Az életmódommal semmi gond, mégis annyi erő van bennem, mint egy 10 évesben. Mindig is gyenge gyerek voltam, de egyre rosszabb és átlépte azt a határt, hogy azt mondjam, hogy csak gyenge testalkatú vagyok. Régebben jártam pár hónapig konditerembe, ott is leragadtam egy szintnél, nem bírtam több súlyt felemelni.
Van beutalóm a kardiológiára, mert gyanú van arra, hogy talán a szívemmel nem stimmel valami. Lehetséges, hogy nem jut elég vér az izmaimba és ezért van ez az egész? Futásban is hamar elfáradok, sokat izzadok, úgy hallottam ezek lehetnek szívproblémára utaló jelek. Tudom, hogy nem itt kellene erről érdeklődni, csak talán vki el tud látni valamilyen tanáccsal, előre is köszönöm. Már el vagyok keseredve, mert így élni sem érdemes...
2 hete csinalok ....
Irj vissza ha 2 eve csinalod.
nagyon sok olyan ismerősöm van aki fiú létére alig tud megcsinálni 10 szabályos fekvőtámaszt. ajánlom figyelmedbe a fegyencedzés című könyvet. (netről is letölthető) és az alapján kezdj el edzeni. (nem ajánlom hogy konditerembe menj, mert 190cm-hez 65kg K**VA kevés, és magamból kiindulva kellemetlenül éreznéd magad abban a közegben ahol 80-100-120 kilós állatok játszanak sokszor a testsúlyuk duplájával.. Vissza térve az elejére. Fegyencedzés, és sok kaja. figyelj oda hogy magasabb legyen a fehérjebeviteled az átlagnál, ezáltal izomzatban is fejlődni fogsz. (de az elsődleges hogy rakd rendbe a kajádat) napi 5-6 étkezés, magas kalória tartalom, és nem tudom mennyire vagy otthon a témában, de írd be a google-ba hogy "tömegnövelés kezdőknek" ott lesznek nagyjából az alapok, de inkább csak a kajás részt olvasd el. ez mellett pedig a fegyencedzést olvasgasd. nekem is hasonló volt a helyzetem két éve, amikor 165cm-hez 47kg voltam. (nevetséges volt hogy egy tápos zsák nehezebb volt nálam) én is elkezdtem a fegyenc edzést, elkezdtem komolyabban kajálni 2-3 hónap alatt felmentem 60kg fölé, ami ehhez a magassághoz már átlagosnak mondható volt. akkor kezdtem el járni kondi terembe, azóta ugye eltelt két év jelenleg 75kg vagyok, majd most kezdek el diétázni nyár előtt. ezt azért írom le, mert mint mondom hasonló helyzetbe voltam én is. kaja, edzés, kitartás. igazából ezek a fontosak.
remélem tudtam segíteni. egyébként az hogy hamar elfáradsz, utalhat arra is hogy sz@r az állóképességed.
"Régebben jártam pár hónapig konditerembe, ott is leragadtam egy szintnél, nem bírtam több súlyt felemelni. "
Ha ez megnyugtat, ezzel mindenki így van kivétel nélkül :D
Ne aggódj, amikor én kezdtem 178cm/ 48 kiló voltam és az első edzésem a bemelegítés volt...vállkörzés,derékkörzés, lábkörzések...és úgy elfáradtam benne, hogy abbahagytam, elmentem enni és lefeküdtem aludni. :D
Ezt ma már senki meg nem mondaná rólam.
Ennek a mozgás és evés szegény életmód az oka. Gyerekként rengeteget mozogtam, egész nap foci, futkározás, mászókázás...csak éppen napi 2x ettem. Reggel meg este, amikor hazaértem. Max az iskolában már ettem szendvicseket, de nyaranta semmit.
Ne a jelenben keresd a hibát, hanem a múltban, DE MOST van itt az ideje változtatni. Nem két hét után kell eredményt várni...22 évig rosszul csináltál valamit...most 2 hét alatt akarod kijavítani?
Nyomni kell szarásig, az önsajnáltatásoddal nem fogsz jobban kinézni.
Gyenge vagy? Majd erősödsz.
az alultápláltság és az edzetlenség miatt.
ez a sokat eszel is becsapós.
lehet,hogy 1-2 nap bekajálsz,de ha heti kalória bevitelt számolnánk,már mutatná is hogy alig eszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!