Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Akik sokat járnak konditerembe...

Akik sokat járnak konditerembe és nagyobb súlyokat is képesek megmozgatni a fizikai munkát miért nem bírják?

Figyelt kérdés

Nekem nincs időm edzeni de mindig kérdezik, hogy miért birom ilyen jól edzés nélkül a fizikai munkákat.

25/f

2016. máj. 6. 11:56
1 2
 11/19 kennymc ***** válasza:

Mindenki abban jó, amit csinál. Nekem is van ismerősöm, 50 év körüli, szikárabb 65-70 kilós fazon, aki képes hegyeket megmozgatni, mosógépeket felvinni a hátán erőlködés nélkül. Ő ezt csinálja, ebben jó. Szerintem mindenki találkozott már például a szintén szikár parasztgyerekkel, aki az alkarját elbírná törni az embernek szkanderban, mert gyerekkora óta megerősödött a kétkezi munkától.

A sztereotípia azért alakult ki, mert logikusan egy izmos embernek többet kéne bírnia, de az ilyen fazonok ledolgozzák őket.

Ezzel nem is lenne gond, de a probléma ott kezdődik, amikor még fizikai munkát életében nem végző vékony laikus dobálózik a 100 kilós zsákokkal, mondván, hogy azt Ő bármikor megmozgatja, de egy konditerembe járó ember már nem. Logikusan Ő is csak azért nem jár konditerembe, mert "visszagyengülne", meg "nem igazi izmot hoz.. felfúj"

:D:D

2016. máj. 6. 16:57
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Fizikai munkánál, pakolásnál ilyesminél az sem mindegy, hogy hogy fogod meg a dolgokat. Aki már régóta benne van, csinálja, annak még jó hogy könnyebben megy. Na meg sokan valóban a kinézetre mennek, attól, hogy valaki kinyom 100 kilót, meg 25 kilóssal bicepszezik még nem biztos, hogy olyan könnyen viszi a cementeszsákot. És igen, ilyenkor szokott az jönni, hogy "csak látszatizom", meg "felfújt", stb., a sok ostobától.

Mondjuk azt sosem értettem, hogy ha valaki kinézetre megy, az miért gond. Egy irodai munkát végző ember inkább legyen vékony, minthogy lejárjon a terembe, hogy nézzen ki valahogy? Nem kell mindenkinek rohadt erősnek lennie. Ez olyan, mintha egy profi futó lenézné azokat, akik csak azért futnak, hogy fogyjanak 10 kilót. De ezt csak offban megemlítettem, mert sokszor látom ezen az oldalon is, hogy hogy emlegetik a hobbitestépítőket.

2016. máj. 6. 18:51
 13/19 Cortez70 ***** válasza:
Igen, így van, nem kell mindenkinek erősnek lenni. Érdekes, hogy sosem a focistákat, rúdugrókat, kosarasokat, stb. találják meg az emberek az idióta kérdéseikkel. Mindig a testépítők vannak fikázva. Mi sem téglahordásra edzünk, ahogy egy másik sportot űző sem.
2016. máj. 6. 18:59
 14/19 anonim ***** válasza:
Mert olyan izomlázuk van az edzéstől,hogy mozogni alig bírnak
2016. máj. 6. 19:15
 15/19 anonim ***** válasza:

A testépítés mindig egy érdekes sport volt, sokan nem kedvelték űzőit, gyakran megalapozatlanul. Az emberekben még mindig él a nagydarab kopasz fazonok fogalma akiknek szét van tetoválva a karja és nem nem férnek be az ajtón.

A "porok" is gyanút keltenek a laikus szemében.

Sokak szerint nem is szép a nagyon kigyúrt a test. De a szakik meg azt mondják, hogy naturálban nem tudod magad nagyon kigyúrni. De a laikus meg még mindig nem fogja megérteni. Meg megszületnek a negatív példák, hogy nem bírja el a szekrényt, stb. Ez egy meddő vita.

2016. máj. 6. 19:17
 16/19 anonim ***** válasza:
Azért a Pudzianowski biztos elbírná a szekrényt
2016. máj. 6. 19:22
 17/19 Cortez70 ***** válasza:

Ő strongman volt, nem testèpítő. De annak is jó lett volna az igaz. :)

Most màr pankrátor.

2016. máj. 6. 19:32
 18/19 kennymc ***** válasza:
Cortez70, MMA-zik, nem pankrátorkodik, ha jól tudom.
2016. máj. 6. 22:32
 19/19 anonim ***** válasza:

Pudzianovsky egy genetikai csoda, emellé nagyon komoly dopping társul, nem kéne senkihez hasonlítgatni. Egy ladát felrángatna a 3.ra ha arról lenne szó. :D

érdekesek ezek a szikár paraszt gyerek vs. mosógép a háton, meg 100 kilós cementes zsák dobálós legendák, egy ilyennel sem találkoztam pedig tini segédmunkásként megfordultam jó pár körben. Ezek ugyan olyan téves sztereotípiák és hazugságok mint az edzőterembe járók nem erősek dolog. Aki életében nem edzett, soha nem fog leguggolni 200 kilóval, nem fog felhúzni 250 kilót és nem fog neked 100 kilós radiátort és 80 kilós mosógépet cipelni, ha hátára kötöd, ha nem. Aki leguggol 200-al és felhúz negyed tonnát az ku_va erős és szintén nem fog egyedül 100 kilós radiátort meg 80 kilós mosógépet cipelni. Egy 70 kilós szikár paraszt ember, mindegy mennyit kapált már életében, vagy hány kamionnyi cementet pakolt fel-le, nem fogja olyan könnyed mozgással átvinni a Józsival nagymama 150 kilós sparheltjét, mint két egyenként 100 kilós hasonló testzsírú ember. és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy akire az átlag ember azt mondja hogy ki van bas_va, úgy teli van tesztóval meg növivel hogy reménytelen vele szemben egy "földi halandó".

2016. máj. 7. 00:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!