Kis súly nagy ismétléssel fejlődés?
Toldi Zsuzsi mondta a top forma 2. adásában:
"Szerintem a nők kis súllyal és nagy ismétléssel tudnak fejlődni."
És tényleg 20-30-as ismétlésszámokat javasol.
Van ennek alapja? Miért? Más a női test izomrostaránya?
Ezt még nem hallottam senkitől, mindenki a 8-12-es ismétlésszámokat szajkózza.
2-6 max erő, 6-12 izomkeresztmetszet növelés, 12-16 izom állóképesség fejlesztés. Persze mindháromtól ugyan úgy növekszik mindhárom "kompetencia" csak nem mindegy milyen arányban. Illetve az sem mindegy, hogy milyen gyakorlatot végzel..
Ilyen tipikus női gépeken, mint a combtávolító, combközelítő, ahol lehet haldokolva is még néhányat kiszenvedni magadból talán elképzelhető, hogy megéri ilyen magas ismétlésre felmenni. De a férfiak által túlnyomó többségben alkalmazott erőgyakorlatok során felejtős.
Nem is foglalkoznék vele, ha nem a Toldi Zsuzsi szájából hallottam volna.
Én ugyanazokat a gyakorlatokat csinálnálom, mint a férfiak.
És az lehet, hogy mivel a keresztmetszet növekedése korlátozott a nőknél, ezért az állóképességi edzéssel is ugyanúgy fejlődik az izom? Főleg, hogy alapból sokkal kisebb az izomtömeg, és sokkal nehezebb izolálni, nagy súlynál jobban bekapcsolódnak más izmok a gyakorlatba.
Találgatok, bocsi, ha hülyeséget írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!