Ti egyszerre döntitek le az összes tápkieget? (tabletták, kapszulák)
Konkrétan: ízületvédő(2 tabi), Multi(2 tabi),
C vitamin(2 tabi), omega3 (2 tabi)
Jobban járok ha 2-3 felé elosztom őket, vagy verjem be ebédkor mind a 8 tablettát?Van egyáltalán jelentősége?
#9: ezzel csak az a baj, hogy még a C vitamint se tudod egy kiló zöldségből bevinni (a saját bevallásod szerint sem, hiszen azt szeded).
Az érdekelne, Kalciumból, Magnéziumból, D3 vitaminból mennyit viszel be, és honnan...?
Mert Omega 3 mehet olajokból is, ezt aláírom. D vitamin a napfényből.... bár kevesen olyan szerencsések, hogy kint dolgozzanak a természetben, 1-2 óra alatt meg nem jön be a szükséges mennyiség.
Kalcium: egy egészséges felnőttnek 800-1000 mg kell naponta. Mondjuk ha megeszel naponta 100 gramm szezámmagot, akkor már jó vagy, csak ez nekem a kcal keretembe nem fér bele. Ugyanígy 1 kg dióbél sem...
Mondjuk 1 kg spenót már beleférne, de ahhoz kb egész nap rágcsálhatnám.
Kajából én általában 300-400 mg-ot viszek be, ezt egészítem ki multivitaminnal (200 mg) és Kalcium tablettával (500 mg).
Magnézium:
Még neccesebb téma, mint a kalcium, mert a kalciumot, ha nagyon akarod, be tudod vinni kajából (diéta alatt necces), főleg magvakból, de a magnéziumot már kevésbé.
Ajánlom elolvasásra:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!