Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Melyiket érdemes csinálni?

Fradnay kérdése:

Melyiket érdemes csinálni?

Figyelt kérdés

Üdv mindenkinek!

Jelenleg kalóriadeficites diétán vagyok, közepes mennyiségű edzés mellett. Viszont én nem akarok nagyon lefogyni, hanem izomzatot szeretnék magamra szedni. Most elég nagy a testzsír százalékom. Kövér vagyok na! Arra gondoltam, hogy pár hónapig csinálom ezt a kalória deficites diétát a közepes edzéssel és leadok valamennyit, aztán drasztikusan megnövelem a fehérje bevitelt és elkezdek izomra gyúrni.

Vagy inkább az lenne a jobb, ha most egyből fehérje dús mindenből és dolgozzak izomra? Arra vagyok kíváncsi, hogy ha megfelelő mennyiségű fehérjét juttatok a szervezetembe akkor az edzések következtében növekvő izomzat szépen átveszi a zsír helyét? Vagyis a zsírpárnák az edzések következtében fokozatosan tűnnek el, miközben növekszik az izomzat? A válaszokat előre is köszönöm.

2016. ápr. 25. 08:29
 1/2 anonim ***** válasza:

Hasonló a helyzet nálam is. Bár én nem vagyok azért kövér, kis pocak csak, de hasonlóak a célok.

Én úgy tapasztalom, hogy eleinte megy egyszerre a kettő (zsír le, izom fel), ahogy általában mondani szokták.

Ehhez én úgy látom két dolog kell:

Mérsékelt, de tömegnövelő étrend, és sok aerob edzés.

Azt viszont nem tudom mennyi ideig tartható fenn ez az állapot, nálam 3-4 hónapja működik, pedig a fehérjebevitelem még mindig kevés. Viszont vesztettem kb 3-4 kg-ot összesen, de a tükörben számottevő a változás

2016. ápr. 25. 09:38
 2/2 anonim ***** válasza:
Az elején kalória deficitben is fogsz izmot felszedni, mert az edzetlen testednek szüksége van rá, a munka elvégzéséhez, de ez egy idő után megakad. Naturálban nem tudsz egyszerre huzamosabb ideig izmot építeni és közben zsírt veszíteni. A kettő üti egymást. Diétázz le szépen, amíg már nem vagy dagadt, közben edz keményen és majd ha lefogytál, egy megfelelő pozícióból tudsz majd tömegelni. Ez nem kívánság műsor, ez rengeteg idő és kemény befektetett munka, de megéri.
2016. ápr. 25. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!