Tömegnövelés, triglicerid szint?
Írnátok triglicerid szint laboreredményt a tömegelésetek vége felé? Olyan 20-as testzsír% mellett.
Világ életemben 1,5 volt az értékem, tömegelés alatt is. Pár hónapja emelkedni kezdett, s most már 2,7. Állítólag ez már gázos.
Moderált tömeg növelés megy már hosszú hónapok óta, de így is jött fel zsír is bőven, főleg hasra, s gondolom zsigerre is.
Az étrendem a nagy könyv szerinti, tiszta, rostban és lassú CH-ban gazdag, minimális szeméttel "megfűszerezve". 4 gramm CH és 1,35 gramm zsír hozza a heti 0,2-0,3 kg-os testtömeg-növekedést.
1 gramm zsírral és 5 gramm CH-val zsírosodtam, ezért növeltem inkább a zsírt, melynek max. negyede-harmada megy telített forrásból.
Heti 3 súlyzós edzés. Sokat ülök a munkám miatt. Minimális kardió.
Ha tudtok étrendi vagy életmódbeli javaslatot, ami javulást hozhat, az is jöhet.
éhgyomorra volt a labor? mert ha nem akkor ott a válsz, ugyanis nekem normális éhgyomorra mérve, és kaja után felmegy a referencia érték fölé, szóval ez sem mindegy.
na akkor egy két jó tanács:
kardió / ami ugya aerob edzés?! / heti 4 x + 3 x súlyzós edzés/
éni is ülő munkát végzem, egyébként, és otthon sem pörgöm magam túl fizikálisan, ezért nálam pl diétában a felétől nem elég a napi 1 kardió, van hogy reggel este megyek,
hagyd el a minimális "szemetet" is. Egyébként leírhatnád az étrededet is.
A gond az, hogy mivel a testzsír% nem túl alacsony, ezért ha most még tömegelsz és bezsírosodsz, akkor diétázni kell.
a könnyen hízó, endomorf domináns alkat vagy, akkor vicces amit írok, de lehet hogy 0,5 g telítetlen zsír és 2 g -chnál is jön rád tömeg, ezt tényleg még ki kéne kísérletezni,
én a helyedben elkezdenék diétázni, full leszeradnék és onnan kezdenék el nagyon nagyon óvatosan tömegelni moderált szénhidráttal, tisztán, kardióval, akkor látnám, hogy mi a szitu, mire hogy reagál a testem,
mindenki mondja, hogy 145 kg kell legyél, hogy diétázz, ez hülyeség, egyrészt naturálban annyi súly úgysem jön rád csak ha bezsírosodsz de már nagyon, és onnan visszadiétázni 85 kg-ra pl nem egy leányálom, ráadásul a bőröd is megsínyli, sokan elfelejtik, hogy ez nem élsport és nem IFBB pro
A mérést kb. 10:00-kor csinálták, ekkora mér 2 étkezésen voltam túl. A gond az, hogy ez korábban is így volt, amikor még 1,5-öt mértek. Tehát relatíve is rosszabb lett az érték, nem csak abszolút mértékben rossz.
A nem éhomi hatás bennem is felötlött, rá is kérdeztem a dokinál, de szerinte a napi étkezés nem befolyásolhatja ekkora mértékben az eredményt. Vagy igaza van vagy nincs.
Ez a kaja:
5 étkezés minden nap. Edzés a 4. és 5. étkezés között van.
Béka!
Megpróbálom a napi 3-4 étkezést a mostani 5 helyett és végzek több kardiót/aerobot.
Adaptáltam elég sok dolgot a [link] írásaiból (edzés, kaja, időzítés). Sajnos még nem hozott eredményt, de ez nem az ott leírtak hibája.
Krisz!
A 20% testzsírt úgy kell érteni, hogy a hasamon annyi zsír van, mint a 20-as csávókámnak:
máshol meg semmi. Az össze testzsírom emiatt biztosan kevesebb.
Plusz persze a zsigeri zsír, amit nem látok, csak sejthetek abból, hogy mennyire púpos a belem.
Hál' Istennek az anyagcserém most még megengedi, hogy 3,5 gramm Ch-val, 1 gramm zsírral 3 edzéssel és 3 kardióval szálkásítani tudjak.
190 centivel vagyok 70 kg, van még hova fejlődni tömegben.
A fenti számok ismeretében is ugyanazt javasoljátok-e és mennyire gáz a 2,7-es érték?
nem befolyásolja ? jófej a doki, nos csak elmondom, hogy nekem 3,9 et mértek de előtte ettem 1 azaz 1 db bécsi szeletes szendvicset, aztán jöttek egyből, hogy így vizsgálat meg úgy, mondtam nekik hogy csak lassan a testtel, mérjünk egyet éhgyomorra mértünk 1,4 et mértek...
szerinted miért írtam, hogy éhgyomorra volt-e?
no comment.
Köszönöm.
Kipróbálom, amit írtatok és csinálok egy éhomi mérést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!