Jó edzés után? Többilenet
Figyelt kérdés
ugye edzés után kell fehérje azt ugy szoktam h biotechbeef fehérjét(35g) ahogy haza érek kb. 20 perc utána még egy szójafehérjét(30g), ami ugye lassbban szívódik föl, és mellette szénhidrát bevitelként abonettet, tudom más jobb lenne pl.:rízs de jobban szeretem az abonettet ebből kb 10 dbot eszek az 31g szénhidrát az jó edzés utáni szénhidrátnak?2016. ápr. 22. 19:48
1/19 A kérdező kommentje:
amm 19/F vagyok és 88kg... és előre is köszi a válaszokat :))
2016. ápr. 22. 19:50
2/19 anonim válasza:
Ha tudsz, edzés után igyál tejavó fehérjét (kb 35g elég) vagy ha nem bírod a tejsavót akkor a marha mehet szója nélkül. A turmixba kell CH is. Erre rá 1 órára egyél minőségi ch-t hússal.
3/19 anonim válasza:
pont hogy abonett jobb mint a rizs mert alacsonyabb a glükémiás indexe... de ez nem étrend. hogy megeszel 1 csokit meg iszol egy turmixot meg eszel 10 szelet olyan valamit. ez nem kaja. edzés után én megeszek 1 almát 1 banánt 50 gramm zabot (ez a turmixom) utána meg 125 g rizst vagy 100g durumtésztát, ez eddig csak a ch, és akkor erre még rá ehetnél min 200 g csirkét meg brokkolit
4/19 anonim válasza:
megint jön a sok okos komment hogy edzés után fehérje. ja, csak a felét a szervezet át fogja alakitani, hogy fedezni tudja az ürülő glikogént. vagy menjen ch meg fehérje egyszerre, vagy csak ch (mint nekem a gyümölcs + zab) és kicsivel utána meg a többi.
5/19 A kérdező kommentje:
utána még eszek csak azonnal annyit nem tudok enni, utána mindig 300g tésztát és 3 szelet csirkemellett eszek, de miért szójafehérje nélkül?? az nem jó?:O
2016. ápr. 22. 19:56
6/19 anonim válasza:
300 g tészta? szárazon? - alapból a tápkiegnek nincs semmi értelme, 0 előnye van a szilárd kajával szemben, hátránya viszont annál inkább, mivel nem összetett kaja. ha eszel egy rizs csirke brokkoli mogyoró kombót, eszel mindent, makrón kivül vitaminokat, olajokat, ásványianyagokat is.
7/19 A kérdező kommentje:
oké, köszi h leírtad megfogadom:))
2016. ápr. 22. 20:03
8/19 Lipton. válasza:
Edzés utánra gyors ch szükséges, gyümölccsel nem érsz semmit, nem használható semmire, ugyanis a gyümölcscukor nem tölti fel az izom szénhidrát raktárait.
Épp ezért nem jó a zab sem, mert az lassú felszívódású, más időpontban természetesen teljesen jó szénhidrátforrás!
Edzés utánra tejsavó a jó választás, szója pedig felejtős!
9/19 anonim válasza:
Mert, mi történik, ha nem töltöd vissza 5 percen belül a glikogén raktárakat? Lepattan rólad az izom? Èrdekes én egyáltalán nem fogyasztok gyors ch-t egy kevés gyümölcsön kívül, csak komplex ch megy, mégis egész nap be vagyok töltve. Most szólj hozzá mik vannak.. Ki van mosva az agyatok az a baj.
10/19 Lipton. válasza:
Jól van na, nem kell a balhé, jézusom mik vannak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!