Miért fáj a könyököm ha az ún. "Diamond pushup"ból meg csinálok 15-öt?
Ahogy látom nekem szólt az a szép kis meséd na nézzük is csak meg, hogy hol írtál hülyeségeket,igazából ki kell elemezni az egész szöveget mert szinte az egész bullshit,tudom nem fogom megváltoztatni a véleményed,te ebben az álomvilágban fogsz élni,amit az a könyv épített fel benned,én nem edzek 20 éve,nincs akkora tapasztalatom mint 1-2 itt írónak,de a te hülyeségeidre még én is tudok válaszolni,erre a kommentemre nem muszáj reagálnod,nem akarlak megváltoztatni,nyugodt szívvel élj ezzel a tudattal,de mégse bírom ki hogy ne reagáljak,rég láttam ekkora hülyeséget így leírva,na akkor kezdjük
"Néha nem tudom eldönteni, hogy sírjak-e vagy nevessek a mostani generáción" Eléggé nagy beképzeltség felőled, hogy az egész generációt lealacsonyítod és úgy írsz mintha te bele tartoznál, miközben szerves része vagy.
"akikkel megvetetik a túlárazott vagyont érő edzőtermi bérletet, súlyzókat meg egyéb vackokat, és akik abban reménykednek, hogy ettől erősek és edzettek lesznek"
Életemben nem tettem be a lábam konditerembe,helyette berendeztem magamnak egy szinte kizárólag szabad súlyból álló kis termet a pincébe,csigás gépet egy két kiegészítő gyakorlatnak használok,a szabad súlyok és a saját testsúlyos gyakorlatok híve vagyok (igen,nem ítélem el a húzódzkodást és társait nagyon jó gyakorlatok,én is lelkesen végzem őket).
" A fitnesziparágnak sikerült megetetnie az egész világot azzal, hogy ilyen felszerelések nélkül nem lehet meglenni"
Gépek nélkül kiválóan meg lehet lenni,aki meg dopping szer nélkül akar szálkás 45cm-es felkart annak nélkülözhetetlen a szabad súly,street workout-tal soha az életbe nem lesz doppingszer nélkül szálkásan 45cm-es karod,ezzel remélem te is tisztába vagy.
"Ma egy átlagos edzőtermi arc kizárólag a külsőre figyel, nem pedig a képességeire" A divat gyúrmák igen,de egy normális ember akinek ez jelent valamit az pont hogy nagyon is figyeli az eredményeit.
" Ezeknek az embereknek nagy, mesterségesen felpumpált karjaik vannak, de a méretet csak maga az izomszövet jelenti"
Na várjunk,itt hatalmas sötétség van neked. Mesterségesen felpumpált kar?Ha valaki 130kg-al nyom fekve akkor annak az izomszövetei között levegő kerül?Vagy mivel lesz felpumpálva?A levegőtől fog tudni valaki 180kg-ba beleguggolni (szándékosan natural testépítéssel is elérhető súlyokat írok) Ha hiszed ha nem ott valóban izom van,tőlem akár fel is vághatod valakinek a kezét hogy megbizonyosodj róla.
"Kérj csak meg egy átlagos izomembert csináljon egy egylábos guggolást- abból a fajtából ahol a segge meg érinti a földet- a térdszalagjai valószínűleg ott helyszínt ketté pattannának."
Szerinted aki beleguggol 200kg-ba úgy hogy vízszint alá megy a combja nem fog tudni 1lába guggolást csinálni? Én közel se tudok 200kg-ba beleguggolni de még én is meg tudom csinálni,ami talán kicsit hátráltat az az egyensúlyérzékem,de az nem erő kérdése hanem hogy fejlesztem-e vagy nem.Mindenki abban jó amit rendszeresen csinál,akinek 2x akkora lába van mint egy hosszútávfutónak nem fog tudni lefutni 20km-t ha nem fut rendszeresen,mert nincs hozzászokva az idegrendszere,a teste,de a lába bírná mert megvan hozzá az izomzat de ha a többi nincs akkor nem fog neki menni,és ezt nem lehet arra fogni hogy mert semmit se ér a lábizom,az állóképessége nem ér inkább sokat mert a fekve nyomástól nem fog nőni az állóképesség. De egy futó se bírna belenyomni 150kg-ba mert ő nem abban jó,ő nem csinálja azt rendszeresen ezért nem is megy neki,ez ilyen egyszerű.
"A legtöbb testépítő a meglévő erejét nem tudja összehangolni, használni" Biztos nem tudja összehangolni amikor belehúz 200kg-ba szabályosan :D
"ha megkérnéd őket kézen járasra, simán arcra esnének " igen arcra esnének,de nem azért mert az izomzatuk nem bírja,hanem mert egyszerűen tudják megcsinálni mert nem gyakorolták soha,senki se úgy születik hogy tud kézen járni,ahhoz nagyon komoly egyensúly kell,és ezt a nehéz súlyzós edzés nem biztosítja,csak az izomzatot,de ha izomzat megvan,egyensúly nincs akkor megint nem fog sikerülni,igaz?
A második kommentedbe már értelmesebb dolgokat írtál de amikről beszélsz könnyen meg lehet előzni.
"Ha súlyokkal guggolsz ezeket a nagy és nehéz súlyzókat a hátad felső részén kell tartanod.Amikor ezeket a súlyokat a hátukra teszik, ezzel függőleges irányban jelentősen meg terhelik a gerincet. Ez nyomja a csigolyákat és a porc korongot, ami a lumbágótól kezdve az izomránduláson át a porc korong kiboltosulásáig vagy sérvéig bármihez vezethet..."
Alapesetbe igen a gerincedet iszonyatosan leterheled ezzel,kivéve ha a tartóizmaid elég fejlettek,a gerincedről a terhelés legnagyobb részét leveszik,a szabályos guggolástól naturalba biztos nem fog sérülni a gerinced ha elég fejlettek a tartóizmaid mert azokra megy a terhelés,ezért is fontos a hátizom és törzsizom,meg még a hasizom fejlettsége is.
"DE kérdezz meg egy testépítőt aki rendszeresen guggol ezekkel a hatalmas súlyokkal hogy van e valami térdproblémája." személyesen ismerek egy 40 éves embert aki 22 éve edz és elég nagy súllyal guggol,nincs térdproblémája és porckopása mivel ezt az étkezési zselatinnal meg lehet előzni,és a térde se ropog :)
A street workout egyáltalán nem rossz edzés,de határai vannak,egy idő után nem lesz elég a saját testsúlyod,ha már megcsinálsz egyszerre 50 húzódzkodást akkor szinte semmi terhelés nem éri az izmaidat és nem fejlődsz,ekkor szoktak súlyt akasztani magukra amivel lehet növelni a terhelést és akkor megint ott járunk hogy súllyal való edzés,súlyok nélkül lehetetlen kihozni a genetikai határodat és ezt te is meg fogod tapasztalni és más szemmel fogsz nézni a súlyzós edzésre,elég gyerekes dolog lenézni egy egész sportágat.
És a könyöködre neked is ajánlom az étkezési zselatint,jót tesz az ízületeknek,lehet nem fog fájni a könyököd
(És mondok egy még brutálisabb dolgot,a dopping használók sincsenek felfújva,nekik is izmuk van)
Látom szép kis szöveget írtál. Valamikor én edzettem súlyokkal, úgy hogy ne mond hogy nem kóstoltam bele, másrészt azért hagytam abba a súlyzós edzést mert nekem is ropogott tőle minden izületem(!) és nem csináltam szabálytalanul a gyakorlatokat, mindig egy képzett személyi edzővel edzettem.
Harmadrészt
Az edzésed fő céljának az erőnek és az egészségnek kell lennie. A testednek annyira erőssé és funkcionálissá kell válnia, amennyire csak lehet, és ennek meg kell maradnia öregkorodig. A calisthenic meg tudja ezt adni. De azért legyünk őszinték: azért mindenki akar egy kis izmot is. Vagyis lehetőleg többet. A nagy, izmos testalkat segít az önbecsülésben és azt sugallja a többieknek hogy "ne merj belém kötni".
A street workout vagy akár a tradicoinális calisthenic azoban bármilyen testre izomkötegeket pakol, és a lehető legrövidebb úton biztosítja az optimális fejlődést. Emellet a végeredmény nem egy ijesztő, művi "felpumpált gorilla"-jelmez, amit a mai szteroidos testépítők olyan szívesen viselnek. Az eredmény természetes, egészséges, és tökéletesen arányos test lesz, mint egy katonának vagy mondjuk egy ókori görög atlétának, akikről a görög istenek szobrait mintázták, és akiket még ma is a tökéletes emberi test őstípusának tartunk.
A szteroidok előtti időkben a közvélekedés szerint John Grimnek volt minden idők legizmosabb embere. Grimek 1939-ben elnyerte a tökéletes ember címet és ha jól tudom ő volt az egyetlen a Mr. Olimpia történetében aki egynél többször is elnyerte a címet, 1940-ben és 1941-ben. Grimek lelkes súlyemelő volt, de állítása szerint felsőtestének izmait a kézenállásban végzett fekvőtámaszoknak köszönhette. Sokat hirdette a calisthenic értékét, de úgy tűnik figyeltek rá. A testsúllyal végzet edzés masszív izmos testet eredményezez.
Lehet hogy az előző kommentekben egy kicsit eltúloztam a dolgot, de én nem ez miatt tettem fel a kérdésem hogy vitába keveredjek, de úgy látom sikerült. Csak egy értelmes ember tudott a kérdésemre válaszolni (sajnos) de hát ez van. Én itt a témát le zárom többet nem válaszolok ide.
Szép napot mindenkinek.
És az a képzett edző nem volt képes zselatint ajánlani ami ezt megelőzi?:D Jó okos lehet, és azt nem hiszem el hogy zselatin mellett tovább kopott az ízületed,ilyennel még soha nem találkoztam.
Leggyorsabban nem a streetworkout-tal lehet fejlődni hanem a súlyzós edzéssel,ez nem vélemény, ez bizonyított tény.
És a szteroidoknak mi közük van a súlyzós edzéshez?Most a súlyzós edzés vs street workout a téma,és nem a szteroidok vs street workout. Súlyzós edzéssel se fogsz hatalmas lenni ha naturál vagy. Néz kicsit jobban utána a dolgoknak.
" ha jól tudom ő volt az egyetlen a Mr. Olimpia történetében aki egynél többször is elnyerte a címet"
40-ben és 41-ben nem volt Mr. Olympia,atya úristen miről beszélsz te,Joe Weider alapította 1965-ben és Ronnie Coleman 8x-os Mr. Olympia,szinte nem nyerte meg senki csak egyszer,jó volt 1-2 de az a jellemzőbb hogy egymás utáni évekbe többször ugyanaz nyeri.
És a calisthenic-esek közül szinte az összes nevesebb cuccol,csak róluk nem mondanád meg, meg nem is hiszed el, mert nem 60cm-es karjuk van,de 40-44cm-es kart produkálnak 6-7%-os testzsírral (nem a nagy átlagról beszélek, csak a híresebb személyekről)
"A testsúllyal végzet edzés masszív izmos testet eredményezez. " Pont ahogy a súlyzós edzés is.
És nehogy már csak az legyen az értelmes aki veled ért egyet,én is mondtam segítséget,használj izületvédőt, van akinek genetikailag rossz és még a sétától is képes kopni az izülete
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!