Hobbi testépítésnél van értelme BCAA-nak és Glutaminnak vagy csak versenyszerűen látszik a hatása?
Megoszlanak a vélemények, de szerintem nem éri meg a pénzt kiadni rájuk.
Szálkásításkor lehet még értelmük, de tömegeléskor csak pénzkidobás.
Porcvédő helyett mehet nyugodtan étkezési zselatin, kb. tized annyiba (sem) kerül, megelőzésre ugyan azt tudja.
És inkább C-vitaminból menjen napi 2-3 gramm, a halolajból meg 3-4 kapszula + lenmagolaj.
Nem írtál a kalcium-magnéziumról, az is kéne, fontos.
Glutaminnak szerintem 2-3 év edzésmúlt alatt nincs értelme, legalábbis én semmivel nem regenerálódtam gyorsabban tőle, edzéseimre se volt hatással. BCAA az még az elmegy kategória, annak érzem hasznát, de könnyen lehet placebo is, hiszen bőségesen van elég protein a szükséges időpontokban. Inkább csak lelki plusz.
Szóval hacsak nem edzel közel legalább 3 éve, inkább költs plusz vitaminokra / csiszolj az étrendeden, ha úgy érzed tudnál még költeni rá. Neadjisten spórolj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!