Tömegnöveléshez mennyi kalóriát vigyek be?
Figyelt kérdés
Úgy olvastam, hogy 40xtestsúly kg kalóriával célszerű számolni, és 2g x tskg fehérjével, valamint 5g xtskg szénhidráttal. Összeraktam az étrendem, zöldséggel, lenmagolajjal, mindennel együtt 2700 kcal jött ki.
180 cm, 80kg vagyok, tehát célszerű lenne 3200 kalóriát bevinnem. Ha az ajánlott mennyiségekkel számoltam (makrotápanyagokra értve), akkor miért jön ki kevesebb kalória? Hagyjam figyelmen kívül a fehérje és szénhidrátot, és vigyek be annyival többet belőle, hogy meglegyen a 3200 körüli kcal?
2016. márc. 26. 19:51
1/3 Cortez70 válasza:
Egyénfüggő. Nekem elég 3g x ttkg ch is tömegelésre, másnak meg kell 6-7 g x ttkg is. Fehérje kb 2g x ttkg, zsír 1g x ttkg. Tapasztalati úton derül ki, hogy neked mennyi kalória kell. Amivel tudsz heti 0.3-0.5 kilót tömegesedni. Ha nincs meg, akkor emelsz a ch-n. Ennyi.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2016. márc. 26. 20:11
3/3 anonim válasza:
Kísérletezd ki. Én is olyan vagyok, mint Montez, még kúrában is elég a 3.5-4g/tskg ch. Neked szerintem a 2700kcal reális a testsúlyodhoz. Ha úgy jön a tömeg, ahogy kell akkor nincs gond. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!